tui

Οι Jet2 και TUI απαιτούν πανευρωπαϊκά πρωτόκολλα ταξιδιών

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πανευρωπαϊκά πρωτόκολλα ζήτησαν τα αφεντικά των δύο μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Βρετανίας TUI και Jet2, για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και των διακοπών σε ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περιορισμοί πρέπει να εφαρμόζονται «λογικά» και «ευγενικά».

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση Τουρισμού που διοργανώθηκε στη Μαγιόρκα, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays Steve Heapy και ο επικεφαλής της TUI της ηπειρωτικής Ισπανίας και των Βαλεαρίδων, Ian Livesey, συμφώνησαν ότι χρειάζονται τυποποιημένα πρωτόκολλα.

Ο Heapy είπε: «Πρέπει να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρωτόκολλο. Περιμένουμε ένα εμβόλιο, αλλά μπορεί να καθυστερήσει ή να υπάρχουν προβλήματα για κάποιο διάστημα. Ελλείψει εμβολίου, οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν. Επομένως, χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για το άνοιγμα και το κλείσιμο των ταξιδιωτικών διαδρόμων, ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση και την μέτρηση των επιπέδων μόλυνσης και ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για εξετάσεις – test για τον κορονοϊό».

Σχολίασε δηκτικά δε ότι έχει δει τους παγετώνες να κινούνται γρηγορότερα από τα πράγματα αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε: «Πρέπει να επανεκκινήσουμε τα ταξίδια, η οικονομία επιδεινώνεται και χειρότερα και κατευθυνόμαστε για μια αρκετά σοβαρή ευρωπαϊκή ύφεση. Εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα στη σωστή κατεύθυνση, δεν θα έχουμε μόνο ύφεση (recession), αλλά και κατάθλιψη (depression)”.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι θάνατοι από άλλλες ασθένειες και ψυχικής υγείας, που προκαλούνται από την απομόνωση, σε συνδυασμό με την προστασία από τον Covid και στο πλαίσιο αυτό να «καταλήξουμε πολύ γρήγορα σε μια σειρά πρωτοκόλλων που μπορούν να κάνουν την Ευρώπη να κινηθεί ξανά. Διαφορετικά, θα επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές. Χρειαζόμαστε λύσεις που θα επιτρέψουν στον κόσμο να συνεχίσει να ταξιδεύει, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ευάλωτους».

Η TUI

Ο Livesey είπε: «Πιστεύω ότι θα βρεθεί το εμβόλιο αργά ή γρήγορα, αλλά, πότε, δεν ξέρουμε. Έτσι, τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα είναι πολύ σημαντικά. Ο τρόπος μέτρησης του αριθμού των μολυσμένων ατόμων πρέπει να είναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες”.

ksd Jet2
adv

Και πρόσθεσε: “Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θέλουν όλοι οι πελάτες να ταξιδεύουν. Όλοι προσπαθούμε να συνάψουμε συμφωνίες με ασφαλιστικές εταιρείες και να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον πελάτη από τον Covid, παρέχοντας την ασφάλεια που χρειάζονται για το ταξίδι τους”.

“Τα ξενοδοχεία έχουν ξοδέψει πολλά για τη βελτίωση των προτύπων, αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να πουλήσουμε το νησί ως μέρος όπου ελέγχεται η κατάσταση”, δήλωσε ο Livesey, αναφερόμενος στη Μαγιόρκα.

Ο Heapy πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι θέλουν τα πράγματα να είναι όπως ήταν παλιά. Δεν θέλουν μια νέα κανονικότητα, θέλουν την παλιά πίσω. Δεν θέλουν, για το υπόλοιπο της ζωής τους, να περπατούν με μάσκα προσώπου, να απέχουν δύο μέτρα από τους ανθρώπους και να απολυμαίνουν τα χέρια τους κάθε 15 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, με την πανδημία όπως είναι, είναι πολύ δύσκολο να προσφέρουμε διακοπές παρόμοιες με αυτές που είχαν βιώσει στο παρελθόν”.

Τέλος υπογράμμισε ότι η Jet2holidays «δεν έχει καμία πρόθεση να αντικαταστήσει το προσωπικό με εφαρμογές» και τόνισε τη σημασία των «πραγματικών ανθρώπων με πραγματικές φωνές στο έδαφος» να αντιμετωπίζουν τους πελάτες «με σεβασμό, και όχι σαν τα βοοειδή».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *