© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι κενές θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο συνεχίζουν να αυξάνονται τον Ιανουάριο 2024, αλλά είναι πολύ λιγότερες από τον Ιανουάριο 2023

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο, αλλά παραμένουν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το 2023, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία της C&M Travel Recruitment.

Τον Ιανουάριο του 2024 καταγράφηκε αύξηση 111% στις νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών που κατέγραψε η C&M σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023, το υψηλότερο σύνολο των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς ξεκίνησε η εκστρατεία προσλήψεων για το νέο έτος. Ωστόσο, το σύνολο του περασμένου μήνα παρέμεινε μειωμένο κατά 38% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023.

Η C&M δήλωσε ότι ο αριθμός των υποψηφίων που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ταξιδιών σημείωσε μεγάλο άλμα τον Ιανουάριο – αύξηση 81% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Το σύνολο του περασμένου μήνα ήταν μειωμένο κατά 14% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, αλλά αυξημένο κατά 15% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022 και μόλις 2% κάτω από τον προ πανδημίας Ιανουάριο του 2020.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας πιο αργός μήνας για τις τοποθετήσεις, με τον αριθμό των ατόμων που εξασφάλισαν νέες θέσεις εργασίας στα ταξίδια να αυξάνεται μόλις κατά 4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, ο περασμένος μήνας ήταν 56% κάτω από το επίπεδο που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και μειωμένος κατά 41% τόσο από τον Ιανουάριο του 2022 όσο και από τον Ιανουάριο του 2020.

Η Barbara Kolosinska, διευθύνουσα σύμβουλος της C&M, δήλωσε: “Ο αριθμός των ταξιδιωτών που έχουν λάβει μέρος στην έρευνα για τον τομέα της ταξιδιωτικής απασχόλησης είναι πολύ μεγάλος: “Θα περιμέναμε πάντα να δούμε μια μεγάλη μηνιαία αύξηση της δραστηριότητας κάθε Ιανουάριο – και τον περασμένο μήνα είδαμε ακριβώς αυτό. Οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε ταξιδιωτικές θέσεις εργασίας υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στο μήνα – κάτι που αποτελεί σπουδαία είδηση για τους αναζητούντες εργασία – και υπήρξε επίσης μεγάλη αύξηση κατά 81% των νέων υποψηφίων, η οποία θα είναι πολύ ευπρόσδεκτη από τους εργοδότες. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι μια αύξηση των τοποθετήσεων σε θέσεις εργασίας. Ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να αργούν υπερβολικά να λάβουν αποφάσεις και χάνουν ποιοτικούς υποψηφίους, ενώ άλλες περιορίζουν σημαντικά τη διαθέσιμη δεξαμενή ταλέντων με το να μην διευρύνουν τις απαιτήσεις πρόσληψής τους. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτή την αλλαγή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *