Αυτές είναι οι κορυφαίες ανησυχίες των ταξιδιωτών για το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τους φόβους για τον Covid, να αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, παρελθόν για τους ταξιδιώτες, νέες ανησυχίες είναι αυτές που κυριαρχούν τώρα στο μυαλό τους. Από πολιτικές αναταραχές και εξεγέρσεις, μέχρι ο κίνδυνος ληστείας, αλλά και μια ασθένεια ή ένας τραυματισμός προβληματίζουν σήμερα τους ταξιδιώτες, όπως αποκαλύπτει έρευνα με τίτλο “Global Rescue Winter 2023 Traveler Safety and Sentiment Survey”.

Από τον Αύγουστο του 2022, η ανησυχία για τον Covid έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 61%, στο σημερινό ποσοστό του 13%, σε σύγκριση με το 33% στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριμηνιαίων ερευνών της Global Rescue. Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τις πολιτικές αναταραχές και την τρομοκρατία σχεδόν διπλασιάστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες, εκτινάσσοντας το ποσοστό τους στο 14% στην τελευταία έρευνα της Global Rescue, από 8% στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

“Η ανησυχία είναι κάπως δικαιολογημένη,καθώς οι πολιτικές αναταραχές, οι διαμαρτυρίες και οι εξεγέρσεις συμβαίνουν σε αυξημένο επίπεδο”, δήλωσε ο Andrew Jernigan, διευθύνων σύμβουλος της Insured Nomads με έδρα την Αλαμπάμα, η οποία παρέχει ασφάλιση για ταξιδιώτες, εξ αποστάσεως εργαζόμενους, ομογενείς και εταιρείες.

Έτσι, όπως ο ίδιος διαπιστώνει, νέα μέλη -τόσο ομαδικά και εταιρικά, αλλά και οικογένειες- σπεύδουν στην Insured Nomads.

Πέρα από τις εμφύλιες ταραχές, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο άγχος των ταξιδιωτών  είναι ο τραυματισμός ή η ασθένεια (που δεν σχετίζεται με τον Covid-19) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (37%) δήλωσαν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να υποστούν κάποια ασθένεια ή τραυματισμό που δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Πρόσθετες ανησυχίες περιλαμβάνουν την ακύρωση του ταξιδιού (12%), τη ληστεία (4%), τις φυσικές καταστροφές (3%) και τις πυρηνικές επιθέσεις (λιγότερο από 1%).

Και αυτό δεν είναι ακόμα το μόνο που απασχολεί τους ταξιδιώτες.

Όσον αφορά στα διεθνή ταξίδια, οι ταξιδιώτες ανησυχούν για την ασφάλεια στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα (25%), καθώς και για την ασφάλεια των υπηρεσιών αυτοκινήτων και των ταξί (10%). Ακόμα, άλλοι ταξιδιώτες ανησυχούν για το αν ένας προορισμός είναι ασφαλής για οικογένειες (15%) κι αν εγκυμονεί κινδύνους ειδικά για τις γυναίκες (11%).

Εν τω μεταξύ, το 10% των ταξιδιωτών θέλουν να γνωρίζουν αν θα χρειαστούν φυσική προστασία σε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Και η αιώνια ανησυχία για την κλοπή ταυτότητας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζει επίσης να κρατάει τους ταξιδιώτες ξύπνιους τη νύχτα, με το 9% να εκφράζει ανησυχίες για το θέμα αυτό.

Τα βήματα για ασφάλεια στις διακοπές

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι ταξιδιώτες με όλες αυτές τις ανησυχίες;

Η αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι φυσικά χρήσιμη, λένε οι ειδικοί. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες.

“Το να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό σύμβουλο είναι μια βασική στρατηγική για να διασκεδάσετε πολλούς από αυτούς τους φόβους. Μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τις επίσημες πηγές πληροφόρησης για τους κινδύνους”, λέει ο James Ferrara, πρόεδρος και συνιδρυτής της InteleTravel.

“Έχουμε τις γνώσεις για να βοηθήσουμε να αναλύσουμε τους τίτλους σε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πού να πάτε και πώς να ενεργήσετε. Και μπορούμε να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις”.

Ο Ferrara πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών που βιώνουν τις ανησυχίες που εντοπίστηκαν από τη μελέτη της Global Rescue είναι ακόμη συγκριτικά χαμηλός. Τουλάχιστον όσον αφορά τους πελάτες της InteleTravel, οι πολιτικές ταραχές δεν έχουν γίνει ακόμη πηγή σημαντικής ανησυχίας.

“Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε παρατηρήσει αύξηση των ανησυχιών των ταξιδιωτών για πολιτικές αναταραχές, και έχουμε πελάτες σε όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν σε πολλούς προορισμούς εκτός πεπατημένων, εκτός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς”, δήλωσε η συνεργάτις του Ferrara, Tara Minson, εκτελεστική αντιπρόεδρος της InteleTravel.

Οι συμβουλές των ειδικών

Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές από γνώστες και εμπειρογνώμονες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που σχετίζονται με τα ταξίδια και εντοπίστηκαν από την έκθεση Global Rescue.

1. Στηριχτείτε στις υπηρεσίες ενός πολύτιμου ταξιδιωτικού συμβούλου
“Η δουλειά μας είναι να παρακολουθούμε τις ταξιδιωτικές τάσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να συμβουλεύουμε τους πελάτες μας σχετικά με το πού θα πρέπει να κάνουν διακοπές και με τον ασφαλέστερο τρόπο”, λέει η Annie Jones, ιδιοκτήτρια και σύμβουλος πολυτελών ταξιδιών για το Telos Travel, με έδρα την Πενσυλβάνια.

2. Αναζήτηση στοιχείων και πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τις πολιτικές αναταραχές
Η Jones λέει ότι προσπαθεί πάντα να συζητά με τους πελάτες της για τους φόβους τους, προκειμένου να φτάσει στη ρίζα των ανησυχιών τους και να τους προσφέρει την κατάλληλη καθοδήγηση. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιες ανησυχίες, απευθυνθείτε σε έναν έμπιστο επαγγελματία ταξιδιωτικών υπηρεσιών για να λύσετε τις απορίες σας και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

“Μερικές φορές, η καλύτερη απάντηση μπορεί να είναι η επιλογή ενός διαφορετικού προορισμού. Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει πάντα”, λέει η Jones.

3. Η εκ των προτέρων προετοιμασία είναι το “κλειδί”
“Γνωρίστε τις γειτονιές ή τις περιοχές της πόλης που έχουν σημειωθεί πολιτικές αναταραχές ή υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και αποφύγετε τις”, λέει η Margie Jordan, αντιπρόεδρος των μελών του παγκόσμιου δικτύου TRUE της CCRA International.

“Η κατανόηση του πρωτοκόλλου για τον Covid στον προορισμό στον οποίο ταξιδεύετε, συνεχίζει να παραμένει σημαντική”, πρόσθεσε η Annie Jones. Όπως και η ύπαρξη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που προσβληθείτε από Covid. Ο σχεδιασμός σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ιατρική περίθαλψη, επιλογές καραντίνας, επιλογές ανανέωσης πτήσεων και φθηνά μέρη διαμονής.

“Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς θα επιστρέψετε στο σπίτι σας σε κάθε περίπτωση”, δήλωσε.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *