Photo by Mika Baumeister on Unsplash

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στα ταξίδια στην Ευρώπη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από την ψηφιακή βίζα στη βιωσιμότητα και μια σειρά ακόμη θέματα που θα διαμορφώσουν την εικόνα των ευρωπαϊκών ταξιδιών θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής για τον Προορισμό Ευρώπη, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Η Σύνοδος διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), σε συνεργασία με το Euronews Travel και θα συγκεντρώσει τους βασικούς παράγοντες του κλάδου για να συζητήσουν τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι ανθεκτική, αλλά όχι ακλόνητη.

Το 2022, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ευρώπη ήταν κατά 18% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019.

Καθώς οι ταξιδιώτες σπεύδουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο αυτό το καλοκαίρι, οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία εξακολουθούν να ορθοποδούν.

“Χτυπημένες” από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον πληθωρισμό, τις ελλείψεις προσωπικού και το κλείσιμο του εναέριου χώρου.

Τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ταξιδιωτικός τομέας της Ευρώπης

Πώς μπορεί ο ταξιδιωτικός κλάδος να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερώτημα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου, η οποία θα εμβαθύνει στην ουσία των προβλημάτων.

Ο Thierry Breton, Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά, θα δώσει πληροφορίες για το τι μπορούν να κάνουν οι φορείς χάραξης πολιτικής, οι προορισμοί και οι πάροχοι του κλάδου για να βελτιώσουν την εμπειρία του ταξιδιώτη, να επιταχύνουν την ανάκαμψη του τομέα και να αυξήσουν τη γενική κινητικότητα.

Όσον αφορά τα ζητήματα που θα αναλυθούν αυτά είναι:

-Οι ψηφιακές θεωρήσεις και η ομαλή εφαρμογή του νέου συστήματος ETIAS και του συστήματος εισόδου-εξόδου (EES) της ΕΕ θα αποτελέσουν το κλειδί για τη δημιουργία μιας θετικής εμπειρίας για τους τουρίστες που θα εισέλθουν στην Ευρώπη το 2024.

-Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο όγκος των ευρωπαϊκών πτήσεων ήταν 14% χαμηλότερος από τα στοιχεία του 2019, σύμφωνα με την ETC, με τη ζήτηση για πτήσεις να ξεπερνά την προσφορά. Ο τομέας δεν αναμένεται να ανακάμψει πλήρως πριν από το 2025.

-Για να επιταχυνθεί αυτή η ανάκαμψη, οι εκπρόσωποι των χωρών θα συζητήσουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την αεροπορική συνδεσιμότητα, τις ελλείψεις εργαζομένων, τα σημεία συμφόρησης και τα ζητήματα εναέριου χώρου.

-Με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά την πρόθεση ταξιδιού το 2023, σύμφωνα με την ETC, η αντιμετώπιση των συνοριακών προβλημάτων μετά το Brexit θα είναι απαραίτητη.

-Η συνεργασία σε διασυνοριακές σιδηροδρομικές μεταφορές ως εναλλακτική λύση στις πτήσεις θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις χώρες να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα με βιώσιμο τρόπο.

-Προχωρώντας προς ένα πιο πράσινο μέλλον, οι προορισμοί πρέπει να διευκολύνουν τους τουρίστες να ταξιδεύουν με πιο βιώσιμο τρόπο. Εκτός από την προώθηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα μπορούσαν να προβάλλουν λιγότερο γνωστούς προορισμούς, περιορίζοντας παράλληλα τους επισκέπτες σε μέρη με υπερβολική τουριστική κίνηση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *