Photo Adrian Agawin on Pexels

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στις ξενοδοχειακές κρατήσεις για το 2022

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι απευθείας κρατήσεις, η μεγαλύτερης διάρκειας παραμονές και ένα δυναμικό περιβάλλον ζήτησης, είναι οι τρεις τάσεις που θα καθοδηγήσουν τις ξενοδοχειακές κρατήσεις  το 2022, όπως προκύπτει στην έκθεση Cloudbeds Travel Trends 2022.

Καθώς η αγορά μαθαίνει να ζει με τις επιπτώσεις της πανδημίας, η έκθεση αναλύει τις νέες τάσεις στις κρατήσεις που αναμένεται να διευκολύνουν τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων να αυξήσουν τα έσοδα και την κερδοφορία από τους μελλοντικούς τους επισκέπτες.

Η έκθεση, η οποία χρησιμοποιεί πολλούς πόρους όπως Expedia, Vrbo, Airbnb και Skift, καθώς και πλατφόρμες δεδομένων φιλοξενίας όπως το STR, προσφέρει πληροφορίες για το πώς η πανδημία έχει επηρεάσει τρεις σημαντικές αλλαγές στις τάσεις κρατήσεων που θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις καταλυμάτων φέτος.

Δυναμική ζήτηση

Μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της πανδημίας είναι ότι η ταξιδιωτική ζήτηση είναι απρόβλεπτη. Ακόμη και παράγοντες όπως η τοποθεσία και η εποχικότητα δεν είναι πλέον τόσο αξιόπιστοι, όσο ήταν κάποτε. Μεγάλο μέρος του απρόβλεπτου οφείλεται στο μέτρο της καραντίνας και στις αλλαγές στους συνοριακούς περιορισμούς, οι οποίες ανάγκασαν πολλούς ταξιδιώτες να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τα σχέδιά τους την τελευταία στιγμή.

Μια απλή ανακοίνωση μπορεί επίσης να προκαλέσει τεράστιες εξάρσεις στη ζήτηση. Απόδειξη αυτού ήταν η κατακόρυφη αύξηση των αναζητήσεων για ταξίδια στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίες στην Expedia αυξήθηκαν κατά 95% σε εβδομαδιαία βάση, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες.

Οι ταξιδιώτες, συνηθισμένοι πλέον σε αυτές τις αβεβαιότητες, άλλαξαν ανάλογα τις συνήθειες κράτησης, συντομεύοντας σημαντικά τους χρόνους κράτησης. Στην πραγματικότητα, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να περιμένουν μέχρι μια ημερομηνία πιο κοντά στο ταξίδι τους για να κάνουν κράτηση.

Η ευελιξία παραμένει προτεραιότητα για πολλούς ταξιδιώτες: Σχεδόν ένας στους τρεις δηλώνει ότι η πολιτική ακύρωσης ενός ξενοδοχείου ή τουριστικού καταλύματος είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παράγοντες που επηρεάζουν την κράτησή τους.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών εκμεταλλεύεται την ευελιξία για να “στοιβάξει τα ταξίδια”, κάνοντας κράτηση για δύο ή περισσότερα ταξίδια την ίδια περίοδο, σε περίπτωση που τα προβλήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ανατρέψουν τα επιθυμητά ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Απευθείας κράτηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις αρχές της πανδημίας, όταν οι περιορισμοί οδήγησαν σε μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών, πολλοί καταναλωτές εμφανίστηκαν απογοητευμένοι με τους OTA για την κακή επικοινωνία και τις καθυστερήσεις στην έκδοση επιστροφών. Ο αρνητικός Τύπος που προέκυψε διάβρωσε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην κράτηση μέσω αυτών.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η GlobalData τον περασμένο Ιούνιο, το 39% των καταναλωτών δήλωσαν ότι κανονικά θα έκαναν κρατήσεις απευθείας, σε σύγκριση με το 17% που θα επέλεγαν τους OTA. Σύμφωνα με το Skift, το 56% των ανεξάρτητων ξενοδοχειακών κρατήσεων προήλθε από απευθείας κανάλια το 2020, από 39% ένα χρόνο νωρίτερα, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση 17%.

Μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή

Πριν από την πανδημία, οι αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους ταξιδιού, αλλά η τάση αυτή έχει πλέον μεταστραφεί. Μια έρευνα της GlobalData αποκάλυψε ότι το 44% των καταναλωτών προτιμούν ταξίδια αναψυχής διάρκειας τουλάχιστον επτά διανυκτερεύσεων, ενώ σε ποσοστό 26% προτιμούν περισσότερες από 10 διανυκτερεύσεις.

Οι μεγαλύτερης διάρκειας διαμονές αυξάνονται επίσης σε δημοτικότητα, με την έκθεση της Airbnb για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2021 να δείχνει ότι οι 28 ημέρες ή περισσότερο αυξάνονται με διαφορά για την εταιρία, αντιπροσωπεύοντας το 20% των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν εκείνο το τρίμηνο, από 14% ένα χρόνο νωρίτερα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *