Οι New York Times εξυμνούν την Αθήνα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ένα μακροσκελές άρθρο οι New York Times αποθεώνουν την Αθήνα και τη μεταμόρφωσή της σε μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται, «η Αθήνα αφού αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις εικόνες χάους, κατάφερε να ανακάμψει και να αποτελεί τον πιο ανερχόμενο προορισμό. Η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει και εξελίσσεται, υπόμεινε την κρίση και το χάος και την οικονομική κατάρρευση και βγαίνει από τα συντρίμμια ως μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά κι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, που πέρυσι έσπασε ένα ρεκόρ 5 εκατομμυρίων επισκεπτών, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2012».

Παράλληλα, διαπιστώνονται σημαντικές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. «Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης, το οποίο συνήθως σκοτείνιαζε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, ξεχειλίζει σήμερα με τους επισκέπτες και τους ντόπιους, ενώ έχουν ανοίξει μοντέρνα μπαρ, καφέ και εστιατόρια επόμενης γενιάς», υπογραμμίζει το αμερικανικό μέσο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι New York Times και στην πολιτιστική «έκρηξη» που γνωρίζει η πόλη. «Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να βρίσκουν στην πόλη το ιδανικό περιβάλλον να δημιουργήσουν, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοργάνωση της Documenta, που άνοιξε την πόλη σε διεθνή κοινά, σε σημείο να την αναφέρουν ως το “νέο Βερολίνο”», παρομοιάζοντας την πολιτιστική «έκρηξη» της γερμανικής πρωτεύουσας κατά τη δεκαετία του ‘90, με αυτή της Αθήνας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *