© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι οργανωμένες διακοπές και τα ταξίδια της bucket list στο επίκεντρο των Βρετανών | Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές τους | Πρώτη η Ιταλία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Βρετανών καταναλωτών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το φετινό Καλοκαίρι, μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών και αναστάτωσης από την πανδημία, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις τους.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 38% είναι αποφασισμένο να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι που θα κάνει μία φορά στη ζωή του αυτό το καλοκαίρι, με τον μέσο παραθεριστή να σχεδιάζει τουλάχιστον δύο αποδράσεις εφέτος.

Τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών είναι πιο αποφασισμένα να ξεκινήσουν ένα ονειρεμένο ταξίδι, με το 76% να σχεδιάζει να κάνει ένα ταξίδι της bucket list, έναντι μόλις 21% των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι οργανωμένες διακοπές πρώτες σε προτιμήσεις

Οι περισσότεροι είναι πιθανό να επιλέξουν ένα πακέτο διακοπών (41%), σε σύγκριση με την κράτηση κάθε στοιχείου ξεχωριστά (32%). Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) όσων προτιμούν τις οργανωμένες διακοπές δήλωσαν ότι η ευκολότερη διαδικασία κράτησης είναι αυτό που τους προσελκύει, ενώ σε ποσοστό 56% τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι το ταξίδι τους θα είναι οικονομικά προστατευμένο.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) έλκονται από την ιδέα ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα γι’ αυτούς και το 45% επιλέγει οργανωμένα πακέτα επειδή είναι πιο συμφέροντα από πλευράς κόστους.

Η απόδραση από την κακοκαιρία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένα από τα κύρια κίνητρα για τους ανθρώπους που ετοιμάζονται να απολαύσουν τις διακοπές των ονείρων τους το 2023, με σχεδόν τους μισούς (48%) από τους ερωτηθέντες να το παραδέχονται αυτό, σύμφωνα με την έρευνα του OTA loveholidays.

Δύο στους πέντε (41%) δηλώνουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η πανδημία μπήκε εμπόδιο στο να μπορέσουν να απολαύσουν τις απόλυτες διακοπές, ενώ το 49% επιθυμεί να εξερευνήσει νέους προορισμούς και εμπειρίες.

Κορυφαίος προορισμός η Ιταλία

Η ιδανική διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι 10 ημέρες με την Ιταλία να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό επιλογής, ακολουθούμενη από τις Μαλδίβες, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Loveholidays, Al Murray, είπε: “Οι οργανωμένες διακοπές επιτρέπουν στους ανθρώπους να χαλαρώσουν, γνωρίζοντας ότι όλα είναι κανονισμένα γι’ αυτούς, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αποδεικνύονται τόσο δημοφιλείς. Οι άνθρωποι αναζητούν μια διαδικασία κράτησης που να είναι εύκολη και απλή, και προβαίνοντας σε μια κράτηση για τα πάντα ταυτόχρονα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με δαπανηρές εκπλήξεις, όταν φτάσει η ώρα των διακοπών τους”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *