| money-tourism copyright
Μανώλης Τσακαλάκης και Αλέξανδρος Τσαντεκίδης | money tourism copyright photo

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες στηρίζουν Μουζενίδη | Αναστολή μέχρι 9 Ιουλίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρά τα αρνητικά νέα για την κατάσταση στην ελληνική εταιρεία Mouzenidis Travel, η ρωσική τουριστική αγορά δεν αντέδρασε με πανικό. «Εμπιστευόμαστε στον «Μουζενίδη» τους καλύτερους πελάτες μας, έχει διαχρονικά πολύ καλή φήμη ως εταιρεία και  δεν θα μας απογοητεύσει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς σε συνέντευξή τους στο TourDom.ru.

Όπως προκύπτει, κάποιοι επικεφαλής ταξιδιωτικών γραφείων, έλαβαν προφορικές διαβεβαιώσεις από το γραφείο Μουζενίδη στη Μόσχα  ότι τα χρήματα για τα τουριστικά πακέτα που ακυρώθηκαν θα επιστραφούν εντός των επόμενων 10 ημερών.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που αντέδρασαν: Η Diana Ferdman, διευθύντρια του ταξιδιωτικού γραφείου “Belmare” και υπεύθυνη  του γκρουπ στο FB “Country of Tourism”, εξοργίστηκε όταν έλαβε μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό για  τις κρατήσεις  ύψους 2 εκατ. ρουβλίων που πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο “Δεν θα δώσουμε δωμάτια στους τουρίστες σας, δεν θα τους εξυπηρετήσουμε”. Οι προσπάθειες για άμεση επίλυση του προβλήματος δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Ο ΤΟ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το ταξιδιωτικό γραφείο μόλις το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες του γκρουπ είχαν διαφορετικές απόψεις για το πώς έχουν τα πράγματα.

Για παράδειγμα, ένα ταξιδιωτικό γραφείο από το Αικατέρινμπουργκ ανήρτησε  απάντηση που ελήφθη στο αίτημα του  για κράτηση για τις 26 Ιουνίου: «Αγαπητοί συνεργάτες! Η Mouzenidis Travel Greece ανακοινώνει ότι από 24.06.21 έως 09.07.21 δεν θα εξυπηρετεί πελάτες στην Ελλάδα».

ksd PRIMAGEL Μουζενίδη
adv

Ένας από τους συμμετέχοντες έγραψε: «Αγαπητοί συνάδελφοι! Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι ο Mouzenidis Russia θα επιβιώσει. Οι κρατήσεις προς άλλους προορισμούς πραγματοποιούνται κανονικά, όλα είναι εντάξει. Είναι αλήθεια ότι με την Ελλάδα, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά γνωρίζοντας προσωπικά τη διεύθυνση αυτής της εταιρείας και το γεγονός ότι είναι θέμα τιμής για αυτούς την σώσουν, νομίζω ότι θα το πετύχουν. Απλώς δώστε στους ανθρώπους λίγο χρόνο, μην υπερβάλλετε σε αυτά που γράφετε. Αυτό δεν συμφέρει  κανέναν από εμάς”.

Οι διευθυντές των αλυσίδων ταξιδιωτικών γραφείων παραμένουν ψύχραιμοι. Από το “TBG and Hot Tours” είπαν: “Ο αριθμός των κρατήσεων είναι μικρός, ο ταξιδιωτικός πράκτορας είναι σε επαφή, και αναμένουμε νέα από αυτόν”.

Ο Evgeny Danilovich, διευθυντής του Sletat.ru, έγραψε: “Προς το παρόν δεν βλέπω καμία ανεκπλήρωτη υποχρέωση, ως προς αυτό δεν διακρίνω κάποια διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους ΤΟ”.

Ο Aleksan Mkrtchyan, διευθυντής της αλυσίδας Pink Elephant, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να πωλεί τουριστικά πακέτα του Μουζενίδη, αλλά ο ίδιος καλεί τον ΤΟ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. «Η  εμπιστοσύνη μας  σε αυτούς είναι πολύ μεγάλη. άν όλη η αγορά στηρίξει τον Μουζενίδη, τότε θα τα καταφέρει»΅είπε.

Ο Aleksan Mkrtchyan σημείωσε ότι ο Ρωσικός TΟ συνέχισε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους τουρίστες στην Ελλάδα ακόμη και μετά τις 18 Ιουνίου, όταν το ελληνικό γραφείο ανακοίνωσε την αναστολή της εξυπηρέτησης πελατών. Ο επικεφαλής της αλυσίδας ζητά επίσης να ξεχωρίζουμε τον Ελληνικό «Μουζενίδη» και τον «Μουζενίδη Ρωσία», και να υποστηρίζουμε τον Ρωσικό ΤΟ.

Η ιδιοκτήτρια του δικτύου TBS και του “1001 Tour” Rashad Mammadov συμφωνεί με αυτή τη θέση και είναι βέβαιος ότι ο διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Αλέξανδρος Τσαντεκίδης θα βρει μια λύση και η αγορά θα τον υποστηρίξει. Στην αλυσίδα τουριστικών γραφείων “Γεωγραφία” μας ενημέρωσαν ότι έκαναν κρατήσεις κυρίως για ακριβά τουριστικά πακέτα σε βίλες και πολυτελή ξενοδοχεία. «Τώρα επικοινωνούμε με διάφορα γραφεία του Μουζενίδη , διαπραγματευόμαστε. Αλλά μέχρι στιγμής δεν μας λένε κάτι σίγουρο: περιμένετε, θα βρούμε λύση», δήλωσε η επικεφαλής της αλυσίδας, Σβετλάνα Στολιάροβα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες στηρίζουν Μουζενίδη | Αναστολή μέχρι 9 Ιουλίου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *