Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων επιστρέφουν (;) στην κανονικότητα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ανομοιογένεια μεταξύ της προσφοράς πτήσεων και της περιορισμένης ζήτησης που παρατηρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πανδημία οδήγησε σε αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, μια κατάσταση που δείχνει να εξομαλύνεται, με στελέχη και αναλυτές του κλάδου να υποστηρίζουν ότι η τάση για “ταξίδια πάση θυσία” ανήκει σιγά – σιγά στο παρελθόν. 

Αυτό υποστηρίζει και ο επικεφαλής πωλήσεων της αεροπορικής εταιρίας διακοπών Condor, Christian Lesjak “Αναμένω ότι οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών που οφείλονται στις κρίσεις των τελευταίων ετών θα επιβραδυνθούν”, λέει ο κ. Lesjak.

Οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων και το κόστος προσωπικού, καθώς και η αύξηση των φόρων, όπως η πρόσφατη αύξηση του φόρου εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία, συνεχίζουν να ασκούν “μεγάλη πίεση κόστους στις αεροπορικές εταιρίες”. Παρ’ όλα αυτά, ο κλάδος πρέπει “να αναγνωρίσει ότι η ευαισθησία των παραθεριστών στις τιμές επανέρχεται και πάλι”, τονίζει το στέλεχος της Condor. Επομένως, όπως εξηγεί, μπορούμε να περιμένουμε μια επιστροφή στην κανονικότητα -με τιμές προσιτές για όλες τις κατηγορίες πελατών.

Αρνητική επίδραση λόγω της πτώχευσης του FTI

Ωστόσο, ο κ. Lesjak δεν πιστεύει ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα μπορούσαν να μειωθούν και πάλι λόγω της αύξησης της χωρητικότητας, ιδίως για τις αεροπορικές εταιρίες διακοπών. Είναι αλήθεια, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η πτώχευση του FTI σημαίνει ότι “πολλά βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη -και όσον αφορά τις τιμές, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επηρεαζόμενοι πελάτες να κάνουν νέες κρατήσεις”. Πέρα όμως από τις τρέχουσες ειδικές προσφορές λόγω της πτώχευσης, δεν αναμένεται μόνιμη μείωση των τιμών των αεροπορικών ταξιδιών.

Όπως αναφέρει ο Christian Lesja, η αεροπορική εταιρία διακοπών αισθάνεται επίσης, επί του παρόντος, τις επιπτώσεις της πτώχευσης του FTI όσον αφορά τη ζήτηση. Για τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο, η εταιρία “βλέπει σίγουρα αρνητικές συνέπειες”, δεδομένου ότι οι κρατήσεις από τον FTI έχουν “καταρρεύσει” και πολλοί πελάτες δεν αναζητούν άμεσα εναλλακτική λύση. “Αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί από τον Ιούλιο κιόλας και το μεγαλύτερο μέρος του όγκου θα αναδιανεμηθεί στην αγορά”, επισημαίνει ο ειδικός σε θέματα πωλήσεων της Condor.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *