© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι τουριστικές επιχειρήσεις ο “μεγάλος ασθενής” στο Ην. Βασίλειο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η νέα παραλλαγή Omicron που έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και λίγες εβδομάδες και οι ταξιδιωτικοί κανόνες που έχουν επιβληθεί εκ νέου, έχουν πλήξει δραματικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών στο Ην. Βασίλειο, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση της ένωσης UKinbound.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τέσσερις στις πέντε εταιρίες εισερχόμενου τουρισμού επλήγησαν από ακυρώσεις, μετά την εφαρμογή αυστηρότερων ταξιδιωτικών κανόνων εξαιτίας της παραλλαγής Omicron.

Συγκεκριμένα, το 79% των επιχειρήσεων στον κλάδο έχουν βιώσει την ακύρωση κρατήσεων από τότε που εμφανίστηκε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού. Τα τρία τέταρτα των ακυρώσεων είναι για τον Δεκέμβριο, καταστρέφοντας τις ελπίδες για ενίσχυση του κλάδου τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση ήταν τουριστικοί πράκτορες, πάροχοι καταλυμάτων και τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UKinbound, Joss Croft, περιέγραψε το αποτέλεσμα της έρευνας ως “εντελώς καταθλιπτικό”.

“Η εμπιστοσύνη των διεθνών καταναλωτών για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχτηκε άλλο ένα τεράστιο πλήγμα. Οι αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και η έλλειψη υποστήριξης για τις επιχειρήσεις, οδηγούν την ανάκαμψη του κλάδου σε εκτροχιασμό. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται υποστήριξη έκτακτης ανάγκης. Η καλοκαιρινή σεζόν ήταν σχεδόν χαμένη γι’ αυτές, οι οποίες έχουν εξαντλήσει τα ταμειακά τους αποθέματα και έχουν μεγιστοποιήσει τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η κυβερνητική υποστήριξη έχει σταματήσει, αλλά εξακολουθούμε να ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι ο κλάδος δεν μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο προς την ανάκαμψη”.

Με βάση τους αυστηρότερους κανόνες που εισήχθησαν για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron,  οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έχουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικών τεστ για τον κορωνοϊό, το ένα να έχει διεξαχθεί πριν από την αναχώρηση και το άλλο κατά την άφιξη. Μέχρι, μάλιστα, να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ πρέπει να απομονώνονται.

Η “κόκκινη” λίστα έχει επίσης αναβιώσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι αφίξεις από 11 αφρικανικές χώρες πρέπει να περάσουν 11 νύχτες σε ένα ξενοδοχείο σε καραντίνα, με κόστος 2.285 £ για μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *