Οι Τούρκοι επιλέγουν φέτος Σαμοθράκη για διακοπές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας αλλά και του τουρκικού Τύπου βρέθηκε η Σαμοθράκη, μετά το ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης από τις 14 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου 2023.

Στο ταξίδι συμμετείχαν τρία μέλη της TÜRSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων), τρεις influencers και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι περιέγραψαν τις εντυπώσεις τους με πολύ θετικά σχόλια αλλά και με εμφανή την πρόθεση άμεσης δημιουργίας πακέτων προσφορών για τους Τούρκους τουρίστες.

Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι ήταν:

Τρεις τουριστικοί πράκτορες: Egemen Aydın/ SOU’RAN Turizm Seyahat Acentası, İsmail Yar/ Xmax Turizm , Erdinç Nişikli/Nişikli Turizm

Τρεις influencers: Serkan Ennaç,Kubilay Sakarya,Fulya Sezen και

Δύο δημοσιογράφοι: Rana Korgül και Senem Bal Ay/ Editor in Chief at Tempo Travel

Η Σαμοθράκη, είναι πολύ κοντινός προορισμός στην Τουρκία, αν και όχι ιδιαιτέρως γνωστός. Το ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε με στόχο την προβολή νέων προορισμών στην τουρκική τουριστική αγορά, και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ καθώς η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας κα Δήμητρα Μπάμπαλη εξασφάλισε τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο ταξίδι με όχημα που διέθεσε η TÜRSAB, ενώ οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, η διαμονή, η διατροφή, καθώς και οι ξεναγήσεις καλύφθηκαν από τον Δήμο Σαμοθράκης.

Το ειδικό πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. περιελάμβανε ξεναγήσεις για τη γνωριμία με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και το μοναδικό φυσικό κάλλος της Σαμοθράκης.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σαμοθράκης, στη Γριά Βάθρα (σ.σ. βάθρες ονομάζονται οι φυσικές πισίνες που δημιουργούνται από καταρράκτες), στη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης “Φονιάς” (σ.σ. από τις “Βάθρες του Φονιά”), ενώ οργανώθηκε και ο γύρος του νησιού με σκάφος και με μία στάση στην παραλία Παχιά Άμμος.

Οι φιλοξενούμενοι μας επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στη Χώρα, και έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νικόλαο Γαλατούμο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σαμοθράκης κ. Γιάννη Γλήνια και τοπικούς φορείς.

Το ταξίδι εξοικείωσης έτυχε ευρείας διαδικτυακής κάλυψης από τον τουρκικό τύπο που ασχολείται με θέματα τουρισμού ενώ αναμένονται και δύο ακόμη άρθρα στα περιοδικά Hello! και Tempo Travel.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *