Silver Moon.
Open Deck SPA, Silver Moon. Images are intended as a general reference. Features, materials, finishes and layout may be different than shown.

Οι Βρετανοί πραγματοποιούν 1,7 εκατομμύρια κρουαζιέρες κάθε χρόνο

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ταξιδιωτική βιομηχανία βιώνει μια “έκρηξη” της κρουαζιέρας, με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Βρετανούς να επιλέγουν να… σαλπάρουν για τις διακοπές τους κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ειδική σε θέματα πολυτελών κρουαζιέρων, Panache Cruises.

Ο κορυφαίος βρετανικός πάροχος πολυτελών κρουαζιέρων ανέλυσε τα δεδομένα της αγοράς και των κρατήσεων για να αποκαλύψει τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις, με τις διακοπές της bucket list και τα ταξίδια εξερεύνησης να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CLIA, οι Βρετανοί και Ιρλανδοί παραθεριστές έκαναν περίπου 1,7 εκατομμύρια κρουαζιέρες το 2022, από 479.000 το προηγούμενο έτος. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν φέτος, καθώς η πρόθεση για κρουαζιέρα είναι ισχυρότερη από ποτέ μεταξύ των ταξιδιωτών, με το 85% των ατόμων που κάνουν κρουαζιέρα να σκοπεύουν να κάνουν ξανά διακοπές στη θάλασσα.

Οι ταξιδιωτικές τάσεις της Panache Cruises για το φετινό καλοκαίρι είναι:

-Διακοπές της Bucket List
Η ζήτηση για τα μεγάλα ταξίδια της bucket list έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά τους περιορισμούς του lockdown. Οι ταξιδιώτες αναζητούν να ανοίξουν τα… φτερά τους με μια ανανεωμένη αίσθηση προοπτικής και μια επιθυμία για περιπέτεια. Οι εταιρίες κρουαζιέρας βλέπουν αύξηση των κρατήσεων σε προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, καθώς και σε προορισμούς που ήταν προηγουμένως απρόσιτοι. Η πανδημία ανέκοψε τη δυνατότητα όλων να ταξιδέψουν και τώρα οι παραθεριστές συνειδητοποιούν ότι μπορούν, και πρέπει, να επισκεφθούν κάποιο μέρος που πάντα ήθελαν να επισκεφθούν, ενώ τώρα έχουν την ευκαιρία.

-Ταξίδια εξερεύνησης
Η αύξηση του ενδιαφέροντος για κρουαζιέρες εξερεύνησης αντανακλά την επιθυμία των Βρετανών να ταξιδέψουν πιο μακριά και να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες. Η πανδημία και τα επακόλουθα λουκέτα τροφοδότησαν την επιθυμία για εξερεύνηση εκτός της πεπατημένης. Οι περιπετειώδεις θέλουν να δουν μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου και να περπατήσουν σε μονοπάτια που δεν έχουν ακόμη περπατηθεί. Οι κρουαζιέρες στην Ανταρκτική είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ εκείνων που θέλουν να δουν τοπία που έχουν δει μόνο λίγοι.

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας των κρουαζιέρων εξερεύνησης έχει δει πολλά νέα σκάφη εξερεύνησης με διαβάθμιση πάγου, εξοπλισμένα με υποβρύχια, ελικόπτερα και φουσκωτές βάρκες Zodiac για να εξερευνήσουν από κοντά απομακρυσμένες περιοχές.

-Περισσότερη έμφαση στο περιβάλλον
Τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στο προσκήνιο στον ταξιδιωτικό τομέα το 2023, με μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κλάδος της κρουαζιέρας πρωτοστατεί με νέα πιο πράσινα καύσιμα και πιο αποδοτικά πλοία. Περισσότεροι περιφερειακοί λιμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγουν και για μεγάλα πλοία, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραθεριστές θα έχουν να διανύσουν σημαντικά μικρότερη απόσταση μεταξύ του σπιτιού τους και της πλησιέστερης αποβάθρας κρουαζιερόπλοιου. Πολλοί παραθεριστές δεν θα χρειαστεί να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο και να δημιουργήσουν περαιτέρω εκπομπές ρύπων ως αποτέλεσμα.

-Τα ταξίδια στη Βαλτική αλλάζουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Ειδικά ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει διαπιστώσει στροφή του τουρισμού προς άλλα λιμάνια της ανατολικής Ευρώπης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αντί να επισκέπτονται ρωσικά λιμάνια όπως η Αγία Πετρούπολη, τα κρουαζιερόπλοια κάνουν στάση σε λιμάνια όπως το Ταλίν στην Εσθονία και η Ρίγα στη Λετονία. Ως αποτέλεσμα, οι αριθμοί του τουρισμού σε αυτές τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης αυξάνονται κατακόρυφα, φέρνοντας περισσότερα έσοδα σε αυτές τις χώρες. Μόνο το Ταλίν είδε τον αριθμό των τουριστών από τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων να διπλασιάζεται σχεδόν τον τελευταίο χρόνο.

-Περισσότερα και πιο μικρά σε διάρκεια ταξίδια
Τα στοιχεία της CLIA δείχνουν ότι για το προηγούμενο έτος, η μέση διάρκεια της κρουαζιέρας για τους Βρετανούς και Ιρλανδούς παραθεριστές ήταν 9,7 ημέρες, η οποία είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τη διάρκεια της κρουαζιέρας το 2019.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των κρουαζιερόπλοιων έχουν οδηγήσει στη δημιουργία πλοίων που μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις ανά ημέρα, λόγω της βελτίωσης της υδροδυναμικής των σκαφών και των αποδοτικότερων κινητήρων. Το 2023 οι ταξιδιώτες που θα ταξιδεύουν για κρουαζιέρα μιας εβδομάδας με τα πιο σύγχρονα πλοία θα μπορούν να εξερευνήσουν μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω αυτής της νέας τεχνολογίας. Με ταχύτητες πλεύσης που ξεπερνούν τους 20 κόμβους, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να περνούν περισσότερο χρόνο σε κάθε λιμάνι και να γνωρίζουν προορισμούς εντός της Σκανδιναβίας και της Μεσογείου πιο εύκολα από ποτέ.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο James Cole, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Panache Cruises, είπε: “Μετά την πανδημία, παρατηρήσαμε μια αλλαγή στις προτεραιότητες των ταξιδιωτών σε ολόκληρο τον ευρύτερο ταξιδιωτικό τομέα, καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις διακοπές μαζικού τύπου. Αφού έμειναν κλεισμένοι μέσα για δύο χρόνια, οι άνθρωποι αναζητούν την περιπέτεια πιο μακριά. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των κρουαζιερόπλοιων, όπως ο υδροδυναμικός σχεδιασμός των σκαφών και τα αποδοτικότερα συστήματα πρόωσης, έχουν σαν αποτέλεσμα τα πλοία να μπορούν να ταξιδεύουν με άνεση με πάνω από 20 κόμβους, ενώ χρησιμοποιούν πολύ λιγότερα καύσιμα. Αυτό επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδεύουν πιο μακριά από την πατρίδα τους ακόμη και με πιο σύντομες διαδρομές”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *