© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Οι Βρετανοί βάζουν στον… πάγο τα ταξίδια για την περίοδο των εορτών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που συνδέονται με την παραλλαγή Omicron ανατρέπει τα σχέδια των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο για εορταστικά ταξίδια, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με έναν στους πέντε (17%) Βρετανούς να έχει ήδη ακυρώσει ή αναβάλει τα ταξιδιωτικά του σχέδια για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της YouGov, οι Βρετανοί φαίνεται να ακολουθούν μια προσέγγιση αναμονής όσον αφορά τα ταξίδια, με το 39% να λένε ότι δεν έχουν ακυρώσει τα σχέδιά τους, αλλά σκέφτονται να το κάνουν.

Ωστόσο, ανάλογο ποσοστό καταναλωτών (39%) φαίνονται απόλυτα αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα σχέδιά τους τις επόμενες εβδομάδες, εάν τους επιτραπεί, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήθους νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18-24 ετών (42%).

Η παραλλαγή Omicron “θολώνει”, επίσης, τις προοπτικές για ταξίδια το 2022, επιφέροντας ένα πιθανό πλήγμα στη διεθνή ζήτηση που αφορά, τόσο τα εισερχόμενα ταξίδια, όσο και στα εξερχόμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μήνες θετικής δυναμικής.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Global Travel Profiles της YouGov, που παρακολουθεί το συναίσθημα και τη στάση των καταναλωτών  απέναντι στα ταξίδια σε 25 βασικές αγορές παγκοσμίως, η ζήτηση για εξερχόμενα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 48% μεταξύ των αρχών του καλοκαιριού και του Νοεμβρίου (από 27% τον Ιούνιο σε 40% τον Νοέμβριο), με τα νέα στοιχεία της YouGov να αποκαλύπτουν ότι αυτή η εξερχόμενη ζήτηση μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο (35%).

Παρατηρείται, επίσης, μια ελαφρά άνοδο στο ποσοστό των ανθρώπων που λένε ότι οι κίνδυνοι για την υγεία (από 33% τον Νοέμβριο σε 37% τον Δεκέμβριο) και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί (35% έως 44%) τους εμποδίζουν, επί του παρόντος, να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τη YouGov, ακόμη και στα τέλη Νοεμβρίου, το 70% των Βρετανών ενηλίκων δήλωναν ότι παρακολουθούσαν στενά το θέμα της νέας παραλλαγής. Οι αυστηρότεροι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο ως απάντηση στην Omicron δεν ήταν έκπληξη για πολλούς. Ήδη, από τον Νοέμβριο, τα δύο τρίτα των ενηλίκων Βρετανών δήλωναν ότι είναι πιθανό να επιβληθούν πρόσθετοι κυβερνητικοί περιορισμοί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων Covid-19, από την αρχή της πανδημίας, και τώρα αρχίζει να φαίνεται πως η νέα παραλλαγή Omicron  επηρεάζει τα ταξιδιωτικά σχέδια των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των εορτών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *