© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Οία, το πιο όμορφο χωριό στον κόσμο και στην Ευρώπη

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δεν είναι μόνο το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Ο λόγος, φυσικά, για την Οία της Σαντορίνης, η οποία “φιγουράρει” στις σχετικές λίστες της αμερικανικής ιστοσελίδας, uswitch.com, όπου ξεχωρίζει ένα ακόμη ελληνικό χωριό.

Οι δύο λίστες της uswitch.com συντάχθηκαν με βάση τις εμφανίσεις των πιο δημοφιλών χωριών στο Instagram και στο Pinterest, από τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η Οία, λοιπόν, στο νησί της Σαντορίνη ξεχωρίζει ως το ομορφότερο χωριό στον κόσμο, βάσει των αναρτήσεων στα δύο αυτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας 1.612.671 αναρτήσεις, πάνω από 80% περισσότερες από εκείνες του χωριού Φουρνάς στα νησιά Αζόρες.

Στην ίδια κατάταξη μία μόλις θέση πιο κάτω από το Top 10, στην ενδέκατη θέση συναντάται η Φολέγανδρος με 154.222 αναρτήσεις, η οποία στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή κατάταξη συναντάται στην όγδοη θέση.

Στη λίστα με τα πιο όμορφα χωριά στον κόσμο, πίσω από την Οία, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται το Χάλονγκ Μπέι, στο Βιετνάμ, με 1.168.018 αναρτήσεις και ακολουθεί στην τρίτη θέση το χωριό, Γιόρεμε, στην Τουρκία, με 1.129.300 εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τέταρτη θέση ακολουθεί το Χάλστατ, στην Αυστρία, με 799.213 αναρτήσεις και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με το Μίσιον Μπιτς, στην Αυστραλία, με 608.796 αναρτήσεις.

Στη λίστα με τα πιο όμορφα χωριά στην Ευρώπη, στην πρώτη θέση συναντάται η Οία, στη δεύτερη το τουρκικό χωριό Γιόρεμε, στην τρίτη θέση ακολουθεί το αυστριακό Χάλστατ, στην τέταρτη θέση η Βερνάτσα της Ιταλίας (493.134 αναρτήσεις) και το Top 5 της λίστας συμπληρώνει το Τομπερμορι στο Οντάριο του Καναδά (242.210 αναρτήσεις).

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *