MARATHON

Oλα έτοιμα για τον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όλα είναι έτοιμα στο νησί των Ολυμπιονικών για το μεγάλο γεγονός της ερχόμενης Κυριακής, τον 4ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου δήλωσαν καθ όλα έτοιμοι να υποδεχτούν τους χιλιάδες συμμετέχοντες που θα πάρουν μέρος σε κάποια από τις διαδρομές της διοργάνωσης αλλά και τον συνοδών-επισκεπτών τους για μια αξέχαστη διαμονή.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού και Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη τόνισε στην ομιλία της: «Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής. Έχουμε Συμμετοχές από 24 χώρες κάτι που σημαίνει ότι ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ήδη γνωστός και πέρα από τα σύνορά μας και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να λέμε ότι θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, να ευχαριστήσω όλους όσους συμβάλλουν να διεξαχθεί ο Μαραθώνιος της Ρόδου, τους εθελοντές, τους χορηγούς μας και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που στάθηκε δίπλα, εργάστηκε ομαδικά και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο γεγονός για το νησί μας».

Στη συνέχει πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία των φορέων του νησιού για να διεξαχθεί μια άρτια διοργάνωση. «Υπάρχει μια πρωτοφανής κινητοποίηση των κατοίκων της Ρόδου και θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή διοργάνωση και πιστεύω ότι θα μείνει αξέχαστη τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν, σε όσους στηρίζουν και σε όσους θα έρθουν να χειροκροτήσουν τους δρομείς» είπε μεταξύ άλλων ο κ Ζήκος.

«Είμαστε στο παρά πέντε και να πω κι εγώ ότι είμαστε έτοιμοι σε κάθε επίπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι για τι με την συνεργασία μας καταφέραμε φέτος και πήγαμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου ένα βήμα μπροστά» τόνισε ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος συμμετέχοντας με διάφορες εκδηλώσεις στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου.

Στη συνέχεια έδωσε τεχνικά και άλλα στοιχεία γύρω από τις διαδρομές, τις εκκινήσεις, τις συμμετοχές ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Πολλιάς.  «Καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις συμμετοχές από την προηγούμενη διοργάνωση και αυτός ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει και τον οποίο υπερκαλύψαμε. Έχουμε συμμετοχές από 24 χώρες και συνολικά δηλωθέντες πάνω από 2.000 στις διαδρομές του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, 10χλμ, 5χλμ και στον αγώνα των παιδιών. Η διαδρομή θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα την οποία θα διασφαλίσει η Διεύθυνση Τροχαίας Ρόδου με 23 άτομα προσωπικό και μοτοσικλετιστές. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα αγώνα που είναι υπόθεση όλων και οποίος προβάλει το νησί τόσο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».

Η ημερομηνία του 5ου αγώνα το 2018

 Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη στο τέλος της συνέντευξης ανακοίνωσε την ημερομηνία του 5ου Μαραθωνίου Ρόδου 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου θέλοντας να δείξει όπως τόνισε τον συντονισμό από τώρα των διεργασιών για την διοργάνωση του επόμενου έτους.

Βράβευση Κορακάκη, Κοζομπόλη

Στο σμαραγδένιο νησί θα βρεθεί και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίου Αννα Κορακάκη καθώς και η Ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη οι οποίες θα βραβευθούν σε μια ξεχωριστή τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, το Σάββατο στις 12:30 από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και την αντιπεριφερειάρχη Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Τρίτος Μαραθώνιος για καλό σκοπό από την Πολύζου

Από τις προσωπικότητες που επίσης θα δώσουν το παρόν στη Ρόδο ξεχωρίζει και αυτή της Μαρίας Πολύζου η οποία συμπληρώνε το εγχείρημά της «3 Μαραθώνιοι για καλό σκοπό» με δύναμη ψυχής και το «Όραμα Ελπίδας»  ξεκινώντας απόν Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας της Θεσσαλονίκης και τελευταίο σταθμό την Ρόδο.

Το πρόγραμμα

07:30 Μαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

07:30 Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση Πλατεία Ελευθερίας

11.50 Αγώνας δρόμου 5.000μ (εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

12.15 Αγώνας δρόμου 10.000μ (εκκίνηση Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως)

12:30 Τελετή απονομής

13.55 Παιδικός  Αγώνας  1.000μ.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *