Όλγα Κεφαλογιάννη από τη Ρόδο: Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών | Η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις | Τι λένε οι ξενοδόχοι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε απευθείας συνδέσεις από τη Ρόδο η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνεντεύξεις σε διεθνή Μέσα για τη διαχείριση της κρίσης στον τομέα του Τουρισμού, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πρωταρχικός στόχος στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, ήταν το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή έγιναν συντονισμένες ενέργειες και λήφθηκαν μέτρα προστασίας ώστε να μην κινδυνεύσει ή τραυματιστεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε στα βρετανικά μέσα Sky News, BBC News και ΒΒC Radio, λέγοντας πως «ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν άγγιξε τις 19.000, εκ των οποίων 16.000 μεταφέρθηκαν από τη στεριά ενώ 3.000 δια θαλάσσης».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αλληλεγγύη τόσο των Ροδιτών όσο και των εθελοντών που έτρεξαν από κάθε σημείο της χώρας να συνδράμουν, ήταν συγκινητική και αυτό αποτυπώθηκε στο ότι οι τουρίστες από την πρώτη στιγμή είχαν τις απαραίτητες παροχές και τη φιλοξενία σε δημόσιες δομές, ούτως ώστε να αισθανθούν ασφαλείς παρά την απροσδόκητη κρίση. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί» ανέφερε η υπουργός στο BBC Radio. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη «η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις».

Για το θέμα της διαχείρισης των επιπτώσεων η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Πάντα όμως κατάφερνε να τις ξεπερνάει με επιτυχία γιατί υπάρχει επαγγελματισμός, μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκόμενων».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες».

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός κ. Ράπτη συμμετείχαν διαρκώς στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων για την εκτίμηση και κατόπιν άμεση διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατά την ενημέρωση της εντός των κέντρων φιλοξενίας, συνομίλησε με τους υπεύθυνους άμεσης φροντίδας, εθελοντές και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ τους ευχαρίστησε δημόσια για τη συλλογική άνευ προηγούμενου προσπάθεια συντονισμού και αλληλοβοήθειας.

Τι λέει η ΕΞΡ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος ανέφερε: “Εν μέσω της τεράστιας αυτής δοκιμασίας που βιώνει ο τόπος μας,  θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  σε όλους τους συμπολίτες μας, που σπεύδουν ακούραστα, να μας βοηθήσουν με ότι μέσο έχουν, να προσφέρουμε, μαζί με τις αρχές, όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαμονής για τους επισκέπτες μας που μετακινήθηκαν είτε σε άλλα Ξενοδοχεία είτε σε άλλους χώρους.

exr
Ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος

Συγκίνηση, ευγνωμοσύνη  και περηφάνια για όλους σας.

Για εμάς είναι υποχρέωση, για εσάς είναι εθελοντική προσφορά και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Προσευχόμαστε  σύντομα να λήξει αυτή η δοκιμασία.

Ευχαριστώ και τους συναδέλφους μου οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους τους,  συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο, αμείωτα και ακούραστα να προσφέρουν με κάθε τρόπο, εκτελώντας το καθήκον τους.

Τέλος Θα ήθελα να σταθώ στο κουράγιο που αντλούμε όλοι από τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από παλιότερους επισκέπτες μας, στα οποία η αγάπη περισσεύει, με υποσχέσεις ότι θα ξανάρθουν για διακοπές στη Ρόδο μας.

Κουράγιο σε όλους”.

ΑΑΔΕ: Σε 24ωρη λειτουργία το Τελωνείο Ρόδου – Εκτελωνίζει καύσιμα για πλοία και γεννήτριες  

Σε 24ωρη λειτουργία έχει μπει από την Παρασκευή το Τελωνείο Ρόδου, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Οι τελωνειακοί εκτελωνίζουν και παραδίδουν όλο το εικοσιτετράωρο καύσιμα σε όλα τα πλοία, που βοηθούν στην εκκένωση ξενοδοχείων και μεταφορά τουριστών στην πόλη της Ρόδου.

Από τις 19 Ιουλίου έως και σήμερα το πρωί έχουν εκτελωνιστεί πάνω από 135.000 λίτρα καυσίμων, ποσότητα διπλάσια από τη συνηθισμένη. 

Μετά από αίτημα της ΕΚΟ, το Τελωνείο διέθεσε επιπλέον υπάλληλο, ώστε να λειτουργήσει κανονικά η εγκατάσταση, λόγω αυξημένων αναγκών και για καύσιμα για τις γεννήτριες των ξενοδοχείων, λόγω διακοπών ρεύματος. 

Επιπλέον, οι τελωνειακοί είναι παρόντες στο λιμάνι, όπου καταφθάνουν χιλιάδες τουριστών, και συνδράμουν μαζί με τους λιμενικούς και τους απλούς πολίτες στην κινητοποίηση, καθώς και στο αεροδρόμιο, όπου στήθηκε το hotspot για όσους έχασαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *