horeca

Όλοι οι φορείς του Τουρισμού στα εγκαίνια της HORECA!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρουσία εκπροσώπων από όλους τους θεσμικούς φορείς του τουριστικού κλάδου, εγκαινιάστηκε η 12η HORECA από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από το μέγεθος και το οργανωτικό επίπεδο της έκθεσης.

Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η HORECA στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και την αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος επισήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων ο Νίκος Χουδαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας FORUM Α.Ε.

horecaΣυνοδεύοντας μάλιστα την υπουργό στην περιήγησή της στο εκθεσιακό κέντρο, είχε την ευκαιρία να δείξει στους εκπροσώπους της πολιτείας και των θεσμικών φορέων του τουριστικού κλάδου το τεράστιο εύρος των εκθεμάτων και τα εντυπωσιακά περίπτερα που καταδεικνύουν τη HORECA σε μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα κ.ά.

Προς νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας

Σε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας οδηγείται η 12η HORECA 2017, καθώς ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, υπήρξε αυξημένη προσέλευση επαγγελματιών από το ξενοδοχειακό αλλά και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια.

Αύξηση κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε ο αριθμός των επισκεπτών που προσήλθαν στη HORECA προσκομίζοντας την προσωπική τους barcode πρόσκληση. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση των barcode προσκλήσεων διαπιστώνεται η αυξημένη προσέλευση, μεγαλύτερη από ποτέ, ιδιοκτητών, διευθυντών και ανωτάτων στελεχών από μεγάλες επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. Οι επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό κλάδο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καινοτόμες προτάσεις που παρουσίασαν οι εκθέτες του αναβαθμισμένου τομέα HOTEL BUILD & DESIGN και του καθιερωμένου FUTURE HOTEL ON THE WEB. Πρωτοφανής σε αριθμό ήταν, εξάλλου, η συμμετοχή των ξενοδόχων στις εργασίες της 6ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΞΕΕ.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η προσέλευση επαγγελματιών από την περιφέρεια, καθώς η HORECA σηματοδοτεί πλέον την έναρξη της εαρινής και θερινής σεζόν για το σύνολο των παραθεριστικών προορισμών ανά την Ελλάδα.

Μεγαλύτερη από ποτέ ήταν και η συμμετοχή στις ανανεωμένες παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA, οι οποίες επιβεβαιώνουν τον ρόλο της ως το σημαντικότερο εμπορικό και κοινωνικό φόρουμ για τα Ξενοδοχεία και την Εστίαση. Ειδικά στα workshops του HOTEL BUILD & DESIGN, η στρατηγική συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής συνέβαλε στη ριζική αναβάθμιση των θεματικών παρουσιάσεων. Η τεράστια προσέλευση και το ενδιαφέρον των ξενοδόχων επιβεβαιώνει ότι το HOTEL BUILD & DESIGN αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο αναφοράς για το μέλλον του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της κατασκευής και της εξοικονόμησης ενέργειας στα Ξενοδοχεία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *