Ολλανδοί σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Πρεσβευτές» της τουριστικής Θεσσαλονίκης έγιναν μέσα σε ένα 48ωρο, σαράντα σπουδαστές ενός Περιφερειακού Εκπαιδευτικού Κέντρου (Roc Mondriaan) της Ολλανδίας.

Οι σπουδαστές βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη επιλέγοντας να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς  κυρίως της Μακεδονίας με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα, για την οποία, όπως είπαν, είχαν ακούσει «πολλές όμορφες ιστορίες».

Οι Ολλανδοί σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων ξεναγήθηκαν για δύο ημέρες στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, στον Λευκό Πύργο, την Αψίδα και το ανάκτορο Γαλέριου, τη Ροτόντα και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, κυκλοφορώντας παντού με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, μέσο που στην Ολλανδία είναι ενταγμένο άλλωστε στην καθημερινή τους μετακίνηση και αποδείχθηκε και το πιο ενδεδειγμένο, όπως είπαν, για τις δικές τους τουριστικές διαδρομές στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πριν το ταξίδι, οι σπουδαστές είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταρτίσουν καθορισμένο πρόγραμμα επισκέψεων και ξενάγησης.

Το ενδιαφέρον  για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία από το συγκεκριμένο Ολλανδικό Κέντρο έχει ξεκινήσει από παλιά και της επίσκεψης των σπουδαστών προηγήθηκε αυτή των εκπαιδευτικών τους, οι οποίοι εκτός από τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν τη Βεργίνα, τα Μετέωρα και τη Χαλκιδική.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *