Ολλανδία: Μεγάλες αλλαγές στις λίστες | Στο πορτοκαλί Βαλεαρίδες, Κανάρια, Κύπρος, Πορτογαλία | Πράσινο το Βόρειο Αιγαίο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε σημαντικές αλλαγές επί τα χείρω για μεγάλους προορισμούς, όπως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια, προχώρησε χθες η Ολλανδία, στο σύστημα της κατάταξης των προορισμών σε χρωματικές κατηγορίες.

Πιο αναλυτικά, Βαλεαρίδες (Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα και Καμπέρα), Κανάρια Νησιά (Γκραν Κανάρια, Τενερίφη, Λανζαρότε, Φουέρτε Βεντούρα, Λα Γκομέρα, Λα Πάλμα και Ελ Ιέρο), Κύπρος και Πορτογαλία “μετακινούνται” από την κίτρινη στην πορτοκαλί λίστα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σύσταση ενάντια στα μη απαραίτητα ταξίδια. Υπενθυμίζεται ότι όταν ήταν στην πορτοκαλί κατηγορία ελληνικοί προορισμοί, όπως τα Ιόνια Νησιά, δεν υπήρχε σύσταση ενάντια στα μη απαραίτητα ταξίδια.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Κανάρια Νησιά, τις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία και για την Κύπρο άλλαξαν από σήμερα από κίτρινο σε πορτοκαλί, ενώ και ολόκληρη η ηπειρωτική Πορτογαλία είναι επίσης πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι αποθαρρύνεται οτιδήποτε άλλο εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια, ακόμη κι αν οι τουρίστες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.  Ο χρωματικός κωδικός για όλη την Ισπανία θα είναι πορτοκαλί από τις 16 Ιουλίου 2021.

Οι ταξιδιώτες που βρίσκονται τώρα σε αυτούς τους προορισμούς πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού ελέγχου κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία από την Κυριακή, αλλά δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι κατά την άφιξή τους στην Ολλανδία, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. Ο κανόνας αυτός ισχύει ήδη για την ηπειρωτική Ισπανία και τις περιοχές γύρω από τη Λισαβόνα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, που είναι ήδη πορτοκαλί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η κατάσταση στις περιοχές που γίνονται πλέον πορτοκαλί είναι ανησυχητική. “Δυστυχώς, οι συστάσεις του RIVM αυτής της εβδομάδας δείχνουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι μια προσωρινή εξέλιξη: υπάρχει μια ανησυχητική τάση στα κρούσματα κορονοϊού στους προορισμούς αυτούς”, ανέφερε το υπουργείο.

Επιπλέον, τα Φίτζι και η Τυνησία προστίθενται στη λίστα με τις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου. Για αυτές τις περιοχές, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και σε καραντίνα πριν επιστρέψουν στις Κάτω Χώρες.

Η Ελλάδα

Στο μεταξύ η χθεσινή αναθεώρηση της κατηγοριοποίησης  από το Ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετακινήθηκαν από την κίτρινη λίστα, στην πράσινη.

Σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, “μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα με το Digital Corona Certificate, εάν:

  • Έχετε συμπληρώσει μια ηλεκτρονική φόρμα PLF 24 ώρες πριν από το ταξίδι σας , και
  • Έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν από 14 ημέρες ή περισσότερο, ή
  • Ο αρνητικός έλεγχος PCR δεν είναι μεγαλύτερος από 72 ώρες ή
  • Το αρνητικό τεστ αντιγόνου δεν είναι μεγαλύτερο από 48 ώρες ή
  • Μπορείτε να δείξετε απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19, εκδόθηκε 30 ημέρες μετά την πρώτη θετική δοκιμή COVID-19, στη συνέχεια ισχύει για 180 ημέρες.
  • Δεν χρειάζεται να καραντίνα μετά την άφιξή σας στην Ελλάδα.
  • Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να κάνουν εξέταση.
  • Ταξιδεύετε με πλοίο μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και ενός ελληνικού νησιού; Και είστε 18 ετών και άνω; Τότε πρέπει να δείξετε μια συμπληρωμένη φόρμα υγείας κατά την επιβίβασή σας. Ταξιδεύετε με παιδιά ή / και νέους κάτω των 18 ετών; Μπορείτε να τα προσθέσετε στη φόρμα σας”.
ksd Ολλανδία
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “Ολλανδία: Μεγάλες αλλαγές στις λίστες | Στο πορτοκαλί Βαλεαρίδες, Κανάρια, Κύπρος, Πορτογαλία | Πράσινο το Βόρειο Αιγαίο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *