santo

Στις μέρες μας ο τουρισμός έχει γίνει όλο και πιο πολύπλοκος και εξατομικευμένος. Κάθε μέρα, η διαδικασία κράτησης κάνει κάποιον να νιώθει σαν να χτίζει κάτι δικό του. 

Γαστρονομία και τουρισμός

Σε αυτή την περίπτωση, η γαστρονομία είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Σύμφωνα με έρευνες. οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό, σκέφτονται την τοπική κουζίνα. Μάλιστα, αν η κουζίνα δεν είναι ευχάριστη, αυτό αποδεικνύεται ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη χώρα στα μάτια ενός ταξιδιώτη.

Σε μια ξένη χώρα, οι ταξιδιώτες αναζητούν πλέον πολύπλοκες κουζίνες και όχι τα πιο συνηθισμένα, όπως παλαιότερα. Προς το παρόν, ο όρος γαστρονομικός τουρισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά αρκετά συχνά δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Για παράδειγμα, αν κάποιος πηγαίνει στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Ισπανία και ταυτόχρονα εξερευνά την τοπική κουζίνα, δεν είναι τεχνικά γαστρονομικός τουρισμός αυτός.

Ως  γαστρονομικός τουρισμός ορίζεται η  επίσκεψη σε μια χώρα με κύριο στόχο την απόλαυση της τοπικής κουζίνας.

Υπό αυτή την έννοια, η Τουρκία, ως χώρα μαζικού τουρισμού, δυστυχώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας εξαιρετικά προτιμώμενος προορισμός γαστρονομικού τουρισμού. Με εκατομμύρια από τη Ρωσία που λατρεύουν την τουρκική κουζίνα για διακοπές, ο γαστρονομικός τουρισμός της Τουρκίας μπορεί να θεωρηθεί, ωστόσο ανερχόμενη δύναμη.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ