Όμιλος Cyan: Διεθνές βραβείο Βιωσιμότητας για το ξενοδοχείο Apollonia Beach & Spa Resort

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Το βραβείο “EHMA SUSTAINABILITY AWARD BY DIVERSEY 2020″ απέσπασε το ξενοδοχείο Apollonia Beach & Spa Resort του Ομίλου Cyan στην Κρήτη.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Μανώλη Μανούσου, το ξενοδοχείο Apollonia Beach & Spa Resort έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, που υποδεικνύουν μια εξαιρετική προσήλωση προς το στόχο της βιωσιμότητας μέσω της αντιμετώπισης των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής με στόχο να ηγηθεί στο βιώσιμο τουρισμό στην Κρήτη.

Συνολικά, η εταιρική πολιτική βιωσιμότητας του ομίλου Cyan αποσκοπεί στη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, τη μείωση των απορριμάτων από φαγητά, πλαστικό και συσκευασίες, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και χαρτί, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην ανακύκλωση.

Ο κ. Μανώλης Μανούσος δηλώνει: “Δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα project, αλλά για ένα μέρος του DNA και της εταιρικής πολιτικής μας. Έχουμε αναπτύξει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς αρκετοί vegan και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι επισκέπτες βρίσκουν αυτό που επιθυμούν στο ξενοδοχείο μας”.

money tourism photo
Ο κ. Μανώλης Μανούσος | money tourism copyright photo

Ο Μανώλης Μανούσος αναφέρθηκε και στις δύο πλευρές του ζητήματος: την τεχνολογική και την κοινωνική. Νέα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόστηκαν για τον φωτισμό, τη θέρμανση και τον κλιματισμό μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας, βιοαερίου, και υπερσύγχρονων συσκευών. Επίσης, αντιμετωπίστηκαν ζητήματα, όπως αυτά της μείωσης της κατανάλωσης νερού, απορριμάτων φαγητού και πλαστικού μιας χρήσης.

Επιπλέον, το πάρκο του ξενοδοχείου επεκτάθηκε και αναδασώθηκε, και δημιουργήθηκε μία ειδική ξενάγηση για τους επισκέπτες, η οποία περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και την ιστορία της χλωρίδας του.

Σε όλη την έκταση του ξενοδοχείου χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά αμαξίδια του γκολφ και παρέχονται ποδήλατα δωρεάν στους επισκέπτες. Στο βιολογικό κήπο καλλιεργούνται λαχανικά και βότανα, τα οποία φροντίζουν κάθε εβδομάδα τα παιδιά από την παιδική λέσχη.

Από το 2019 λειτουργεί το vegan εστιατόριο “Avocado” και όλα τα απορρίμματα φαγητών του ξενοδοχείου μεταφέρονται σε έναν οργανισμό, ο οποίος τα μετατρέπει σε τροφή για ζώα μέσω μιας καινοτόμου διαδικασίας.

Οι επισκέπτες ενημερώνονται και συμμετέχουν στις οικολογικές δραστηριότητες του ξενοδοχείου, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται πάνω στις σημαντικές δραστηριότητες που αφορούν τη βιωσιμότητα. Το ξενοδοχείο Apollonia Beach συνεισφέρει στην τοπική κοινότητα μέσω δωρεών, φιλανθρωπιών και κοινωνικών δράσεων. Είναι συνιδρυτής της πιστοποίησης “We do local”, η οποία υποστηρίζει την τοπική οικονομία και προάγει τον τοπικό πολιτισμό και τη γαστρονομία.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω πρωτοβουλιών και δράσεων ήταν το ξενοδοχείο Apollonia Beach να λάβει πλήθος πιστοποιήσεων και βραβείων σχετικά με τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Εκτός από τον Μανώλη Μανόυσο, που αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής, οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν:

  • Rudi Jagersbacher: Πρόεδρος του Hilton Worlwide για την εφαρμογή της πολιτικής  Travel with Purpose, την εταιρική πολιτική της αλυσίδας Hilton για τον επαναπροσδιορισμό και την προώθηση των βιώσιμων ταξιδιών παγκοσμίως
  • Wilhelm Luxem: Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Baur au Lac στη Ζυρίχη της Ελβετίας για την εφαρμογή του project θέρμανσης και κλιματισμού μέσω της χρήσης νερού από τη λίμνη της Ζυρίχης
  • Feliks Mägus: Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχείου Nordic Hotel Forum στο Ταλίν της Εσθονίας για την πρωτότυπη ενσωμάτωση μελισσιών σε αστικό περιβάλλον
  •  Ilio Rodoni, από το Hilton Molino Stucky στη Βενετία της Ιταλίας για το project αναδάσωσης “Planting a New Forest”
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *