On the Beach

On the Beach: Υψηλό ποσοστό καλοκαιρινών πακέτων παραμένει απούλητο!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η On the Beach πιστεύει ότι υπάρχει «σημαντική» απούλητη χωρητικότητα διαθέσιμη για αυτό το Καλοκαίρι στην αγορά της Βρετανίας.

Εκπρόσωπος του μεγάλου διαδικτυακού τουριστικού πράκτορα δήλωσε σήμερα: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε δυναμική στις last minute, αλλά και στις μακροχρόνιες κρατήσεις και πιστεύουμε ότι η διαθεσιμότητα δωματίων και αεροπορικών θέσεων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα και θα χρειαστεί συνέχιση της ζήτησης, για να εξαντληθεί».

beachΗ εταιρεία, αναφέροντας μειωμένη εποχική χειμερινή ζημιά προ φόρων λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 38%, επέμεινε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντική απούλητη χωρητικότητα κρεβατιών και αεροπορικών θέσεων στην αγορά».

Τα σχόλια ευθυγραμμίζονται και με άλλους πράκτορες που την περασμένη εβδομάδα ανέφεραν υψηλή διαθεσιμότητα προσφορών της τελευταίας στιγμής για το καλοκαίρι.

Το On the Beach ανέφερε μια «τυπική» περίοδο αιχμής κρατήσεων τον Ιανουάριο καθώς η ανάκαμψη από την πανδημία συνεχιζόταν.

Η μάρκα B2B Classic Collection Holidays σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 71% στα 22,6 εκατομμύρια £ με μικτό κέρδος αυξημένο κατά 33% σε 1,2 εκατομμύρια £. Σημειώνεται ότι η ζήτηση για διακοπές πέντε αστέρων σημείωσε αύξηση κατά 17% από έτος σε έτος και βρίσκεται σε υπερδιπλάσια επίπεδα από ότι πριν από την πανδημία, οδηγώντας την εταιρεία να επικεντρωθεί στην επέκταση στο τμήμα πολυτελών διακοπών.

Η On the Beach είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια «σημαντική ευκαιρία αύξησης εσόδων» που μπορεί να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, προσελκύοντας αυτούς τους πελάτες στον όμιλο.

Ο όμιλος σχεδιάζει επίσης περαιτέρω ανάπτυξη σε προορισμούς μεγάλων  αποστάσεων με νέους προορισμούς και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να προστίθενται στο πρόγραμμά του.

Ωστόσο, οι όγκοι στο χαμηλότερο τμήμα της αγοράς, δεν έχουν ακόμη ανακάμψει στα προ του Covid επίπεδα λόγω των πιέσεων στο κόστος ζωής, ακόμη και με την αύξηση της συνολικής αξίας συναλλαγών των διακοπών τριών αστέρων κατά 46% σε ετήσια βάση.

Το On the Beach πρόσθεσε: «Μας ενθαρρύνει η συνεχιζόμενη δυναμική στους τομείς επέκτασής μας καθώς και τα πρόσφατα θετικά σημάδια ανάκαμψης στη βασική μας πελατειακή βάση».

Ο OTA αποκάλυψε ότι τα έσοδα του ομίλου για το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 38% στα 73,2 εκατομμύρια £ σε σχέση με την ίδια χειμερινή περίοδο του προηγούμενου έτους. Ανέφερε ζημία 6 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων, βελτίωση 1 εκατομμυρίου λιρών. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στις αυξήσεις στις κρατήσεις επιβατών καθώς και στην αύξηση της μέσης αξίας των διακοπών που πωλήθηκαν.

Η On the Beach σχολίασε: «Παρά την υποτονική ανάκαμψη, η αγορά B2B εξακολουθεί να είναι σχετικά μεγάλη, με τη διαδικτυακή διείσδυση να υστερεί σε άλλους καταναλωτικούς κλάδους. Οι πράκτορες αποστρέφονται ολοένα και περισσότερο τους κινδύνους μετά τον Covid, με μια τάση να απομακρύνονται από την οργάνωση περιηγήσεων και να επιστρέψουν στο λιανικό εμπόριο. Υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αυξηθεί το μερίδιο των επιχειρήσεων από τους συνεργάτες».

Ο διευθύνων σύμβουλος Simon Cooper, ο οποίος παραδίδει τα ηνία στον οικονομικό διευθυντή Shaun Morton στις 30 Ιουνίου, που θα γίνει διευθύνων, δήλωσε: «Ο ταξιδιωτικός τομέας συνεχίζει να ανακάμπτει μετά την πανδημία και ο όμιλος έχει βιώσει σημαντικές αυξήσεις στη ζήτηση για το προϊόν διακοπών του, ιδιαίτερα την premium προσφορά πέντε αστέρων. Αυτός ο τομέας αντιπροσωπεύει έναν ουσιαστικό τομέα ανάπτυξης και συνεχίζουμε να βλέπουμε μια σημαντική ευκαιρία αύξησης εσόδων που πρέπει να κερδίσουμε μεσοπρόθεσμα, προσελκύοντας αυτούς τους πελάτες στον όμιλο. Η προσφορά μας σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων συνεχίζει επίσης να αυξάνεται και προσθέσαμε νέες αεροπορικές εταιρείες και αυξήσαμε τον αριθμό των προορισμών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Συνεχίσαμε να επενδύουμε στις τεχνολογικές μας δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στο cloud για να επιτρέψουμε μεγαλύτερη ταχύτητα εξελίξεων και αυξημένη ασφάλεια. Αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν στον όμιλο να οδηγήσει τη συνεχή ανάπτυξη τόσο στον βασικό κλάδο όσο και στις συναρπαστικές ευκαιρίες επέκτασης».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *