Παγκόσμια ημέρα νερού και ιαματικές πηγές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σήμερα περισσότερες από 80 είναι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις στη χώρα.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση στην Αθήνα προκειμένου να κάνει γνωστές στο κοινό τις ευεργετικές λειτουργίες του θερμαλισμού αλλά και να προβάλλει για πρώτη φορά τη δυναμική του κλάδου.
Η εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν οι Ιαματικές Πηγές της χώρας- μέλη του Συνδέσμου, θα λάβει χώρα στην Πλατεία Συντάγματος αύριο, 22 Μαρτίου 2016, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Περίπτερο του Συνδέσμου. Είναι ελεύθερη προς το κοινό και θα υπάρξει μεγάλος αριθμός προσφορών.
Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ιδρύθηκε το 1983 και έχει ως σκοπό να προστατεύσει και να αναπτύξει τους ιαματικούς και μεταλλικούς φυσικούς πόρους της χώρας μας. Σήμερα, αριθμεί 55 δήμους – μέλη σε όλη την Ελλάδα, ενώ η έδρα του βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνει το Enterprise Greece oι ιαματικές πηγές της Ελλάδας προσελκύουν 100,000 επισκέπτες ετησίως, αριθμός εξαιρετικά μικρός για τη δυναμική του κλάδου.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Ιωάννης Καραγιάννης αναφέρει ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της γεωλογικής της δομή είναι πλούσια σε ιαματικούς φυσικούς πόρους (μεταλλικό νερό, λάσπη, υδρατμούς). «Η τέχνη της υδροθεραπείας γεννήθηκε στην Ελλάδα 2.500 χρόνια πριν. Η υδροθεραπεία άνθισε στο Αιγαίο και αργότερα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την Αρχαιότητα, οι ιαματικοί φυσικοί πόροι της χώρας μας προσέφεραν στην ανθρωπότητα τα «θεϊκά δώρα της υγείας, της ευεξίας και του σφρίγους». Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, από την Κω ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στην χρήση του νερού ως θεραπευτικού μέσου. Ο ίδιος χρησιμοποίησε, κατά κόρον, το νερό – πόση και εξωτερικές εφαρμογές – για την αντιμετώπιση ασθενειών κάθε είδους» προσθέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου -που ταυτόχρονα διατελεί και Β’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ όντας δήμαρχος Λαγκαδά- συμπληρώνοντας ότι μέχρι σήμερα, πολλές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα βρίσκονται σε ή κοντά αρχαιολογικά μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας, της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *