Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν την περίοδο των εορτών

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περί τα 109 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αριθμός σχετικά μειωμένος, σε σχέση με τον αριθμό – ρεκόρ των 119 εκατομμυρίων που ταξίδεψαν την αντίστοιχη περίοδο το 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτου.

Οι αεροπορικές εταιρίες προβλέπεται να μεταφέρουν 6,4 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός περίπου τριπλάσιος από πέρυσι, όταν η πανδημία περιόρισε σημαντικά τα ταξίδια διακοπών.

Ο Διαχειριστής Ασφάλειας Μεταφορών, David Pekoske, προέβλεψε τη Δευτέρα ότι, την ημέρα των Χριστουγέννων θα καταγραφεί αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης, εντούτοις είπε ότι η πιο πολυσύχναστη ημέρα για ταξίδια το 2021 έχει ήδη παρέλθει, καθώς ήταν η Κυριακή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε ότι έκανε έλεγχο σε 2.451.300 άτομα, στις 28 Νοεμβρίου, το 85% περίπου του όγκου που ελέγχθηκε την ίδια ημέρα το 2019, πριν από την πανδημία. Επίσης, ο Pekoske προέβλεψε ότι οι ημερομηνίες 23 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου θα είναι οι πιο πολυσύχναστες ημέρες της περιόδου των χειμερινών διακοπών. Ακόμη, ο ίδιος είπε πως την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα θα παρατηρηθεί σύγκλιση των ταξιδιωτών, με ορισμένους να επιστρέφουν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και άλλους να πηγαίνουν διακοπές για την Πρωτοχρονιά.

Η αεροπορική εταιρία United Airlines είπε ότι αναμένει να μεταφέρει κατά μέσο όρο 420.000 επιβάτες ημερησίως, από τους 400.000 καθημερινά που μετέφερε την Ημέρα των Ευχαριστιών. Συνολικά, πρόκειται για 8 εκατομμύρια επιβάτες για την περίοδο διακοπών της, που η United καθορίζει από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, θα πραγματοποιεί 200 επιπλέον πτήσεις καθημερινά για να χειριστεί τον αυξημένο όγκο ταξιδιωτών.

Η United εκτιμά ότι η Πέμπτη πριν από τα Χριστούγεννα (23 Δεκεμβρίου), θα είναι η πιο πολυσύχναστη μέρα αυτής της σεζόν. Αντίστοιχα, η ταξιδιωτική εφαρμογή Hopper αναμένει ότι η 23η Δεκεμβρίου θα είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα πτήσεων, με κορυφαίους προορισμούς στο εσωτερικό τς χώρας να αναδεικνύονται η Νέα Υόρκη, το Ορλάντο και το Λος Άντζελες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *