Πάνω από 3.500 επιπλέον θέσεις προς Τουρκία από τη Μόσχα εβδομαδιαίως

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την αεροπορική εταιρία Aeroflot να αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων προς την Τουρκία από τη Μόσχα, σε τρεις ημερησίως, ο όγκος της κίνησης από τα αεροδρόμια του αεροπορικού ρωσικού κόμβου προς τη χώρα ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10%.

Ειδικότερα, η Aeroflot θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια σε τρεις πτήσεις καθημερινά, από τις 27 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορά στον ιστότοπο του αερομεταφορέα. Ειδικότερα, μία τρίτη καθημερινή πτήση θα εκτελείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός του Σαββάτου, προσφέροντας επιπλέον μεταφορική ικανότητα περίπου 3.600 θέσεων εβδομαδιαίως στην τουρκική κατεύθυνση.

Επί τους παρόντος, σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων των αεροδρομίων της Μόσχας -Sheremetyevo, Domodedovo και Vnukovo-, συνολικά από ρωσικές και τουρκικές αεροπορικές εταιρίες μπορούν να μεταφερθούν, ανάλογα με την περίοδο, 35-40 χιλιάδες επιβάτες την εβδομάδα. Ενώ, για το αεροδρόμιο Sheremetyevo, η νέα πτήση της Aeroflot μπορεί να αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα θέσεων στα τουρκικά δρομολόγια τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο.

Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές των εισιτηρίων

Σήμερα, το κόστος των εισιτηρίων για μια πτήση απλής μετάβασης της Aeroflot προς την Κωνσταντινούπολη, στα τέλη Μαΐου, διαμορφώνεται στα 16,5 χιλιάδες ρούβλια το άτομο. Η διάρκεια πτήσης είναι από 5,5 ώρες έως 5 ώρες 50 λεπτά.

Το αντίστοιχο κόστος για μια πτήση απλής μετάβασης προς την Αττάλεια, παρόμοιες ημερομηνίες, ανέρχεται σε 13 χιλιάδες ρούβλια το άτομο και η πτήση διαρκεί 5,5 ώρες.

Όπως αναφέρει το ρωσικό atorus, νωρίτερα, χάρη στη χαλάρωση των αεροπορικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Aeroflot είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω αρκετά από τα αεροσκάφη της A330, τα οποία αποκτήθηκαν με χρηματοδοτική μίσθωση.

“Είναι πολύ πιθανό ότι αυτά τα αεροσκάφη, που επηρεάζονται λιγότερο από τις κυρώσεις, θα επιτρέψουν στον εθνικό αερομεταφορέα να αυξήσει ξανά την ικανότητά του προς τις κατευθύνσεις του “μακρινού εξωτερικού”. Υπενθυμίζουμε ότι πλέον η Aeroflot, εκτός από την Τουρκία, πετάει και στην Ινδία, τις Μαλδίβες και τη Σρι Λάνκα”, αναφέρει το ειδησιογραφικό πρακτορείο.

ΠΗΓΗ

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *