money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 30 ημέρες απεργίας στο Heathrow, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο | Ανησυχίες στον Τουρισμό

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις για 31 ημέρες θα πραγματοποιήσουν περίπου 2.000 υπάλληλοι της υπηρεσίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο Heathrow, αυτό το Καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε το συνδικάτο Unite.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 24 Ιουνίου και θα συμπεριλάβει το φεστιβάλ Eid, από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, την έναρξη των σχολικών διακοπών και την αργία του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας που υπηρετούν στον αεροσταθμό 3 θα συμμετάσχουν στην απεργία μαζί με τους συναδέλφους τους από τον αεροσταθμό 5 και την ασφάλεια του αεροδρομίου στην πανεπιστημιούπολη. Το προσωπικό ασφαλείας της πανεπιστημιούπολης είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο όλου του προσωπικού και των οχημάτων που μετακινούνται στον αεροδιάδρομο.

Σε δηλώσεις της η διευθύνουσα σύμβουλος της Advantage Travel Partnership, Julia Lo Bue-Said, είπε: “Η απεργία που επιβεβαιώθηκε από το συνδικάτο Unite, η οποία θα αφορά περισσότερα από 2.000 μέλη του απασχολούμενου προσωπικού στον τομέα της ασφάλειας στο Heathrow αυτό το καλοκαίρι, είναι πραγματικά απογοητευτική”.

Αυτές οι νέες απεργίες και η συνεχιζόμενη αναστάτωση στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις συνεχείς απεργίες των σιδηροδρομικών και των συνοριακών δυνάμεων συνεχίζουν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες αξιολογούν την ταξιδιωτική βιομηχανία και τα σχέδια που κάνουν, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, η προτεινόμενη απεργία, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο των τραπεζικών αργιών του Αυγούστου, θα μπορούσε να δημιουργήσει αβεβαιότητα στους ανθρώπους που έχουν προγραμματίσει καλοκαιρινές διακοπές.

“Ας ελπίσουμε ότι εξετάζονται αξιόπιστα εναλλακτικά σχέδια για την ελαχιστοποίηση κάθε πιθανής αναστάτωσης και οι συζητήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Heathrow και των συνδικάτων συνεχίζονται για την εξεύρεση της κατάλληλης λύσης. Είμαστε αισιόδοξοι διότι οι πρόσφατες απεργίες έχουν δείξει ότι η αναστάτωση είναι περιορισμένη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να ανησυχούν και να αγχώνονται”.

Για όσους θα επηρεαστούν από τις απεργίες, η κα. Bue-Said συμβουλεύει να προετοιμάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πύλες όπου είναι δυνατόν και να ελέγχουν τους ιστότοπους του αεροδρομίου πριν ταξιδέψουν για να δουν αν οι απεργίες θα επηρεάσουν τα ταξίδια τους.

“Καλούμε τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες να συνεργαστούν για να εκπληρώσουν τη νομική τους υποχρέωση προς τους επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Εάν έχετε κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, θα σας συνιστούσαμε να έρθετε σε επαφή μαζί του, καθώς θα έχει τις πιο ενημερωμένες συμβουλές και πληροφορίες για το ταξίδι σας. Ελπίζουμε ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή θα αποτρέψουν την περιττή αναστάτωση για τους ταξιδιώτες και ότι η πλειονότητα δεν θα αντιμετωπίσει καθυστερήσεις”.

Το Heathrow επανέλαβε τη δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Unite σχεδίαζε περισσότερες απεργίες, λέγοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τις διαταραχές.

Εν, τω μεταξύ, το αεροδρόμιο πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με την Unite θα συνεχιστούν.

Η πλήρης λίστα με τις ημερομηνίες των απεργιών είναι: 24, 25, 28, 29 και 30 Ιουνίου, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30, 31 Ιουλίου και 4, 5, 6 , 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 24, 25, 26 και 27 Αυγούστου.

Tagged

1 σχόλιο στο “Πάνω από 30 ημέρες απεργίας στο Heathrow, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο | Ανησυχίες στον Τουρισμό

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *