Αεροδρόμιο Schiphol – Φωτογραφία από το site του αεροδρομίου

Πάνω από 300 πτήσεις στο Άμστερνταμ ακυρώνονται λόγω κακοκαιρίας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται σήμερα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, που πλήττει την Ολλανδία, παραλύοντας τις μετακινήσεις.

Η KLM φέρεται να έχει καθηλώσει περισσότερες από 200 πτήσεις, καθώς ο ολλανδικός κόμβος προειδοποίησε για “συνδυασμό ισχυρού ανέμου, βροχής και κακής ορατότητας”, ενώ, συνολικά περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώνονται.

Εν τω μεταξύ, πολλές εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται σε αεροδρόμια γειτονικών χωρών, ιδίως στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Στις ακυρωμένες πτήσεις περιλαμβάνονται πτήσεις της KLM από περιφερειακά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Birmingham, το Bristol, το Εδιμβούργο, το Inverness, το Manchester, το Norwich, το Teesside, μαζί με το Heathrow και το London City.

Στο ίδιος μήκος κύματος, ακυρώθηκαν οι πρωινές αναχωρήσεις της British Airways από το αεροδρόμιο του Heathrow, το Gatwick και το London City προς το Άμστερνταμ, ενώ μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ήταν και οι πτήσεις της easyJet από αεροδρόμια όπως το Belfast, το Gatwick, η Γλασκώβη, το Luton και το Manchester.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσες από τις πτήσεις που χρησιμοποιούν το ολλανδικό αεροδρόμιο θα επηρεαστούν συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Schiphol ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του: “Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες καιρικές προβλέψεις, η εναέρια κυκλοφορία θα είναι πολύ περιορισμένη μεταξύ 09:00 και 15:00. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις, τόσο για τις πτήσεις που αφικνούνται, όσο και για τις πτήσεις που αναχωρούν. Το αεροδρόμιο Schiphol θεωρεί εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στο ταξίδι σας”.

Κόκκινος κωδικός ενεργοποιήθηκε από το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας (KNMI) σε αρκετές επαρχίες της χώρας λόγω των ισχυρών ριπών που προκάλεσε η καταιγίδα Poly. Πρόκειται για την πιο σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ολλανδία, με μέγιστες ταχύτητες έως και 146 km/h.

Επίσης, διακόπηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στα βόρεια της χώρας και συνιστάται στους οδηγούς να αποφεύγουν την οδήγηση.

Η ενημέρωση του Eurocontrol

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol ανέφερε σε ενημέρωση λίγο πριν από τις 8 π.μ. ότι είναι πιθανό να υπάρξουν “μεγάλες καθυστερήσεις”, με τις αφικνούμενες πτήσεις να ρυθμίζονται λόγω των συνθηκών του ανέμου.

Στο πιο πρόσφατο δελτίο NOTAM προς τους πιλότους, η κατάσταση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Schiphol, δεν αναμενόταν να επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας πριν από τις 5 μ.μ. “Οι αεροπορικές εταιρίες παροτρύνονται έντονα να ακυρώσουν τις πτήσεις αναλόγως”, ανέφερε το δελτίο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *