© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράταση προθεσμίας ολόκληρωσης επενδυτικών σχεδίων, ζητά η ΠΟΞ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με επιστολή της προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Νίκο Παπαθανάση, αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που κοινοποιείται στον Βασίλη Κικίλια, υπουργό Τουρισμού, η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ζητά την παράταση της προθεσμίας ολόκληρωσης των επενδυτικών σχεδίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Τσακαλάκης, “Οι συνθήκες της πανδημίας και οι περιορισμοί που εξαιτίας της επιβλήθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν, όχι μόνο στέρησαν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, αλλά κατέστησαν αντικειμενικά αδύνατη την ολοκλήρωση των εγκεκριμένων επενδυτικών τους σχεδίων”.

Και συνεχίζουν: “Η παροχή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της δυνατότητας να ολοκληρώσουν τα ανωτέρω εγκεκριμένα επενδυτικά τους σχέδια είναι όχι απλώς δικαιολογημένη, αλλά απόλυτα επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών της πανδημίας και του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος (εξωπραγματικές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, ανατιμήσεις κλπ). Παράλληλα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα τους, μιας και επί ενάμισι περίπου έτος παρέμειναν κλειστές, χωρίς έσοδα, πολλές δε από αυτές τώρα ξεκινούν εκ νέου τη λειτουργία τους μετά τον Μάρτιο του 2020”.

Ως εκ τούτου η ηγεσία της ΠΟΞ ζητά να παραταθούν οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των υπαχθέντων στους νόμους 3299/2004 (Α΄ 261) και 3908/2011 (Α΄ 8) επενδυτικών σχεδίων μέχρι 31/12/2022 και 31/12/2024 αντίστοιχα.
ΠΟΞ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *