Boeing

Παραδοχή λάθους και συγνώμη από την Boeing | Υπόσχεση για διαφάνεια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun, ανέλαβε την ευθύνη για το παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό σε πτήση της Alaska Airlines, την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος “πλήρη διαφάνεια”, καθώς ο αεροπορικός “γίγαντας” προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί από την τελευταία κρίση.

“Θα το προσεγγίσουμε αυτό (με) τον αριθμό ένα αναγνωρίζοντας το λάθος μας”, δήλωσε ο κ. Calhoun στο προσωπικό της εταιρίας, σε μια συνάντηση ασφαλείας που συγκλήθηκε με αφορμή το δυστύχημα της περασμένης Παρασκευής.

“Θα το προσεγγίσουμε 100% και με πλήρη διαφάνεια σε κάθε βήμα”, είπε.

Ο κ. Calhoun, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφαία θέση της Boeing τον Ιανουάριο του 2020, καθώς η εταιρία ταλανιζόταν από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με 737 Max, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB), το οποίο διερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην εταιρία, η Boeing πιστεύει ότι “το εν λόγω λάθος” εισήχθη στην αλυσίδα εφοδιασμού κατασκευής του αεροσκάφους, ωστόσο δεν είναι άμεσα σαφές αν ο κ. Calhoun προσδιόρισε κάποιο συγκεκριμένο λάθος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το προσωπικό.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν καθηλώσει στο έδαφος 171 αεροσκάφη 737 Max 9 με την ίδια διαμόρφωση με το αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Την Τρίτη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι εξακολουθεί να συνεργάζεται με την Boeing για να οριστικοποιήσει τις λεπτομερείς οδηγίες επιθεώρησης των καθηλωμένων αεροσκαφών.

“Η Boeing προσέφερε χθες μια αρχική έκδοση των οδηγιών, την οποία τώρα αναθεωρεί λόγω των αναφορών που έλαβε ως απάντηση. Μόλις λάβει την αναθεωρημένη έκδοση των οδηγιών από την Boeing, η FAA θα προβεί σε ενδελεχή επανεξέταση”, δήλωσε η FAA.

Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω της καθήλωσης μέρους του στόλου των Max.

Η Alaska Airlines ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές που ταλαιπωρήθηκαν με ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

“Καταλαβαίνουμε ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια έχουν επηρεαστεί και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση”, ανέφερε η Alaska, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει περαιτέρω οδηγίες από την Boeing και την FAA.

“Μέχρι τότε, ο στόλος θα παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος”, ανέφερε η Alaska Airlines.

Η θέση του Λευκού Οίκου

Το ατύχημα, εν τω μεταξύ, συγκεντρώνει επίσης την προσοχή των νομοθετών. Σε δήλωσή του την Τρίτη, ο Αμερικανός γερουσιαστής, J.D. Vance, ζήτησε από την Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας να συγκαλέσει ακρόαση για να “αξιολογήσει τα περιστατικά που αφορούν το 737 Μax, τα πρότυπα μηχανικής και ασφάλειας της Boeing και την ποιότητα της εποπτείας που παρέχεται από την FAA και άλλες σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες”.

“Ελπίζω ότι μια τέτοια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε ο Vance, Ρεπουμπλικάνος από το Οχάιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, παρακολουθεί προσωπικά το θέμα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

“Ο Λευκός Οίκος είναι “ανακουφισμένος” που όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης 1282 της Alaska Airlines είναι ασφαλείς”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, σημειώνοντας ότι “το αεροσκάφος θα παραμείνει καθηλωμένο στο έδαφος μέχρι οι υπεύθυνοι της FAA να ολοκληρώσουν τις διευρυμένες επιθεωρήσεις”.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *