johnson

Παραιτείται ο Boris Johnson | Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΕΙΣ

Την παραίτησή του εντός των επόμενων λίγων ωρών, αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.

Όπως πρώτο μετέδωσε το BBC, οι σύμβουλοι του κ. Johnson ετοιμάζουν από το πρωί την επιστολή παραίτησή του. Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και νέου πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του κ. Johnson έρχεται σαν συνέπεια των παραιτήσεων 55 μελών της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων πρωτοκλασάτοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση Johnson είναι η ανοιχτή επιστολή του ο Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος μόλις την Τρίτη διορίστηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ζητάει από τον Βρετανό πρωθυπουργό να παραιτηθεί τώρα.

“Αυτό δεν είναι βιώσιμο και θα γίνεται όλο και χειρότερο, για το Συντηρητικό Κόμμα και το πιο σημαντικό για όλη τη χώρα”, έγραψε ο κ. Ζαχάουι στο Twitter, μετά την παραίτηση περισσότερων από 50 υπουργών και υφυπουργών της βρετανικής κυβέρνησης. “Πρέπει να κάνεις το σωστό και να φύγεις τώρα”, παροτρύνει ο κ. Ζαχάουι τον κ. Johnson.

Tagged

1 σχόλιο στο “Παραιτείται ο Boris Johnson | Ανακοινώσεις εντός της ημέρας