Αεροδρόμιο Schiphol – Φωτογραφία από το site του αεροδρομίου

Παραιτήθηκε το αφεντικό του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά το χάος στις πτήσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Δεν απέφυγε την παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Schiphol του Άμστερνταμ, Dick Benschop, μετά το χάος που επικράτησε στο αεροδρόμιο κατά τη φετινή, καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Dick Benschop παραιτήθηκε, μετά από τέσσερα χρόνια στο “τιμόνι” του ολλανδικού, αεροπορικού κόμβου, αλλά θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στο αεροδρόμιο παρατηρήθηκαν και πάλι πολύ μεγάλες αναμονές για τους επιβάτες, οι οποίοι σχημάτιζαν ουρές πολύ έξω από το κτίριο του αεροσταθμού, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό ασφαλείας και στη διαχείριση αποσκευών. Οι αεροπορικές εταιρίες κλήθηκαν να ακυρώσουν και πάλι πτήσεις. Ενώ, νέοι περιορισμοί για τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ανακοινωθούν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι θα μπορούσε να ζητηθεί από τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τα δρομολόγια έως και 18%.

Σε δηλώσεις του ο κ. Benschop ανέφερε: “Μεγάλη προσοχή και κριτική έχει ασκηθεί στον τρόπο με τον οποίο το Schiphol αντιμετωπίζει τα προβλήματα και στην ευθύνη μου ως διευθύνοντας σύμβουλος. Με δική μου πρωτοβουλία, δίνω στο Schiphol το περιθώριο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Δεν θέλω η προσοχή σε εμένα ως άτομο να γίνει εμπόδιο για το Schiphol. Η κατάσταση στο Schiphol και ό,τι αυτό σημαίνει για τους ταξιδιώτες και τους υπαλλήλους μας είναι στην καρδιά μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν καταφέραμε ακόμη να φτάσουμε στον στόχο. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα”.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Benschop ο πρόεδρος του αεροδρομίου, Jaap Winter, είπε: “Λόγω της κατάστασης και των συνεχιζόμενων δυσάρεστων ειδήσεων, το εποπτικό συμβούλιο είχε πολύ εντατικές επαφές με τη διοίκηση του Schiphol τους τελευταίους μήνες. Συζητήθηκαν και συνεχίζουν να συζητούνται όλες οι δυνατότητες βελτίωσης. Υπό την ηγεσία του Dick, ελήφθησαν εκτεταμένα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Schiphol. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν βελτιώσεις, αλλά δεν ήταν επαρκείς. Απαιτείται περαιτέρω παρέμβαση στην ικανότητα και τη διαχείριση του προσωπικού ασφαλείας. Το Schiphol, ως εθνικό και διεθνές αεροδρόμιο, πρέπει να επιστρέψει στο επίπεδο ποιότητας που έχουν συνηθίσει οι επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρίες”.

“Τα τελευταία χρόνια, ο Dick έχει αλλάξει την πορεία του Schiphol, ώστε να επικεντρωθεί στην ποιότητα, τη φροντίδα για το περιβάλλον διαβίωσης και την επιτάχυνση της διαδικασίας για να γίνουν οι αερομεταφορές πιο βιώσιμες. Είμαστε ευγνώμονες για την ηγεσία του. Σεβόμαστε και κατανοούμε την απόφασή του να παραιτηθεί κι ελπίζουμε να βρούμε γρήγορα τον διάδοχό του”, πρόσθεσε ο κ. Winter.

Τα τελευταία στοιχεία για τον Αύγουστο δείχνουν ότι το αεροδρόμιο διακίνησε 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, από 6,8 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα του 2019, πριν από την πανδημία, σημειώνοντας μείωση κατά 16% στον αριθμό των πτήσεων.

Tagged

1 σχόλιο στο “Παραιτήθηκε το αφεντικό του αεροδρομίου του Άμστερνταμ μετά το χάος στις πτήσεις

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *