Παρέμβαση Κόνσολα για να γίνει το λιμάνι της Καλύμνου πύλη εισόδου-εξόδου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την έγκαιρη ανανέωση του χαρακτηρισμού του λιμένα Καλύμνου ως πύλης εισόδου-εξόδου και την ανάγκη χρηματοδότησης του έργου κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, αναδεικνύει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που συνδέεται με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το  λιμάνι της Καλύμνου τα τελευταία χρόνια έχει λάβει προσωρινή πιστοποίηση για τη λειτουργία του ως λιμένα εισόδου-εξόδου, ενώ έχει ήδη γίνει χωροθέτηση και σχεδιασμός για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ελέγχου ζώνης Σένγκεν, με βάση τις νέες προδιαγραφές, και απομένει η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκδοθεί εγκαίρως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το λιμάνι της Καλύμνου ως πύλη εισόδου-εξόδου, αφού πρέπει να αξιοποιηθεί ολόκληρη η τουριστική περίοδος και όχι μόνο ένα μέρος της.

Τονίζει ότι η σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί και ενεργοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο, προκειμένου να έχει ισχύ η εφαρμογή της μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και επισημαίνει ότι πρέπει να επαναληφθεί η περσινή καθυστέρηση, που είχε ως αποτέλεσμα η σχετική απόφαση να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και να ενεργοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Σένγκεν στο λιμάνι της Καλύμνου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *