Παρέμβαση Κόνσολα για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου

ΜΟΝΕΥ ΦΟΡΕΙΣ

-Ένα έργο που πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας»

Την αναγκαιότητα υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για τη Λέρο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου.
Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κεντρικού προβλήτα κατά 150 μέτρα σε μήκος και πλάτος τριών μέτρων με κατεύθυνση προς τη νότια πλευρά του λιμανιού που το βάθος της θάλασσας επιτρέπει την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, αφού ο νέος προβλήτας θα στηρίζεται σε βάθρα ή πασσάλους για να μην διαταραχθεί η ροή των θαλάσσιων ρευμάτων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού, όπως αναφέρει, έχει υψηλό δείκτη ωρίμανσης.

Επισημαίνει ότι το νησί της Λέρου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό με μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενώ η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων περνά μέσα από τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών που θα το καταστήσουν προορισμό για την κρουαζιέρα.

1 σχόλιο στο “Παρέμβαση Κόνσολα για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *