Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σάλλας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ

Την παραίτηση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς έθεσε ο μη εκτελεστικός πρόεδρος του ιδρύματος Μιχάλης Σάλλας. Την είδηση που είχε μεταδώσει κατά αποκλειστικότητα το CNN Greece επιβεβαίωσε και η ίδια η τράπεζα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης.

ο κ. Σάλλας είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την προεδρία της Πειραιώς ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο δεν το έπραξε λόγω της μη διευθέτησης του ζητήματος που αφορούσε την τοποθέτηση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας.

Ο κ. Σάλλας θα αντικατασταθεί προσωρινά από την καθηγήτρια νομικής Χαρίκλεια Απαλαγάκη, η οποία είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς επίσης και πρόεδρος του νομικού της συμβουλίου.

Αν και η κ. Απαλαγάκη είναι εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Σάλλα η τοποθέτησή της είναι προσωρινή δεδομένου ότι ο νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει να εγκριθεί από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Στο κ. Σάλλα φέρεται να προτάθηκε η θέση του Επίτιμου Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η πορεία του Μ.Σάλλα

Ο κ. Σάλλας ηγήθηκε το 1991 ομάδας επιχειρηματιών με τους οποίους πήραν την άδεια τραπεζικής της Πειραιώς. Στα χρόνια που πέρασαν η Πειραιώς απορρόφησε την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης, την ΕΤΒΑ, την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα, την Τράπεζα Κύπρου, την Αγροτική Τράπεζα και τη Γενική Τράπεζα.

Ο Καθηγητής Μιχάλης Σάλλας γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1950. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνούς Συγκριτικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, ενώ από το 1983 έως το 1997 ήταν καθηγητής της Οικονομετρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *