Περιφέρεια Κρήτης: Προβολή των κρασιών του νησιού

ΦΟΡΕΙΣ

Με την στήριξη-οργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ενιαία ήταν η προβολή των Οινοποιών του νησιού στην μεγαλύτερη οινική έκθεση της χώρας, «Οινόραμα 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
Δεκαέξι Κρητικά οινοποιεία συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υποστηρίχθηκε από το «Wines of Crete» υπήρχαν επιλεγμένες ετικέτες από οινοποιεία που δεν είχαν «φυσική παρουσία».
1Η οργάνωση-παρουσίαση του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και οι προσφερόμενες εξαιρετικές σε ποιότητα ποικιλίες κρασιού, απέσπασαν θερμές κριτικές από τους επισκέπτες αλλά και τους ειδικούς «οινογνώστες». Μάλιστα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες αλλά και παλαιότερες σοδειές του Κρητικού Αμπελώνα!
Στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2016» που πραγματοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια συμμετείχαν 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 ετικέτες κρασιών από όλες τις οινο-παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, επίσης παρουσιάστηκαν εξαιρετικά Ελληνικά αποστάγματα, εφόδια για το αμπέλι και το οινοποιείο καθώς και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες που σχετίζονται με τον κλάδο του οίνου.
Την έκθεση επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη, η οποία αφού συνεχάρη τους οινοποιούς της Κρήτης για τις εξαιρετικές ποικιλίες που παράγουν υπογράμμισε ότι «η στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιείται για συνέργειες-συνεργασίες φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα για τον τόπο, τους παραγωγούς και την οικονομία του νησιού. Η ενιαία προβολή και του Κρητικού αμπελώνα κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Κρήτης μόνο θετικά αποτελέσματα αποκομίζει για τους παραγωγούς μας και το εισόδημα τους».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *