tripadvisor

Περισσότερες από 1 εκατ. ψευδείς κριτικές, μπλόκαρε το TripAdvisor!!!|ΕΚΘΕΣΗ|Βολές κατά Google και Facebook

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπό το βάρος κατηγοριών για αδυναμία εντοπισμού ψευδών κριτικών, το TripAdvisor έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη Έκθεση Διαφάνειας (Review Transparency Report), από την οποία προκύπτει ότι οι μηχανισμοί της μεγάλης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας, μπλόκαραν περισσότερες από 1 εκατ. ψευδείς κριτικές.

Η πρώτη έκθεση διαφάνειας της εταιρείας ανέφερε ότι το 2,1% των κριτικών το 2018,  αναγνωρίστηκαν ως ψεύτικες, αλλά οι περισσότερες δεν δημοσιεύθηκαν, αφού ανιχνεύθηκαν από τους μηχανισμούς ασφαλείας του TripAdvisor.

Η έκθεση έρχεται μετά από κατηγορίες προς το TripAdvisor ότι δεν κατάφερε να σταματήσει ένα χείμαρρο ψεύτικων κριτικών κυρίως σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μεγάλων και επώνυμων αλυσίδων, όπως η Travelodge.

tripΤο TripAdvisor αναφέρει στην έκθεση ότι έλαβε 155 εκατομμύρια κριτικές από χρήστες το 2018. Από αυτές, 66 εκατομμύρια ήταν κριτικές, με μια μέση βαθμολογία 4,22, με άριστα το 5, για επιχειρήσεις και τοποθεσίες. Από αυτές 2,7 εκατομμύρια εξετάστηκαν περαιτέρω από την ειδική ομάδα εποπτείας περιεχομένου.

Λιγότερο από το 0,6% των κριτικών (374,220 συνολικά) δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο, προτού αφαιρεθούν ως ψεύτικες και σε 34.643 επιχειρήσεις επιβλήθηκαν ποινές, υποβιβάζοντας την αξιολόγηση που πέτυχαν με ψεύτικες κριτικές.

Η ομάδα εποπτείας περιεχομένου του TripAdvisor απέρριψε ή αφαίρεσε επιπλέον 1,7 εκατομμύρια κριτικές για παραβιάσεις κατευθυντήριων γραμμών, όπως λανθασμένη τοποθεσία, κ.λπ…

Συνολικά, ο συνδυασμός τεχνολογίας και ανθρώπινης αξιολόγησης του TripAdvisor απέρριψε το 4,7% των αναθεωρήσεων το 2018 (3,1 εκατ. Ευρώ) πριν ή μετά την δημοσίευσή τους, ενώ όπως ισχυρίζεται το TripAdvisor, από το 2015, έχει σταματήσει τη δραστηριότητα περισσότερων από 75 ιστότοπων, που προσπαθούσαν να “πωλήσουν” κριτικές.

Οι κατηγορίες…

Η έκθεση του TripAdvisor δημοσιοποιείται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Which? Travel, που ανέλυσε περίπου 250.000 κριτικές για τα κορυφαία δέκα ξενοδοχείa σε δέκα μεγάλους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και συγκεκριμένα σε London, Paris, Barcelona, Rome, Cape Town, Punta Cana, Jordan, Las Vegas and Cairo, καθώς και σε 10 Premier Inns και 10 Travelodges στο Λονδίνο, και σύμφωνα με την οποία ένα στα επτά από τα 100 ξενοδοχεία, έχει «φανερά ψεύτικα σχόλια», ενώ για αρκετά ακόμη υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για παραπλανητικά στοιχεία. Το Which? Trave ανέφερε 15 από τις χειρότερες περιπτώσεις στο TripAdvisor και υπογράμμισε ότι οι 14 από αυτές, είχαν ήδη ψεύτικες θετικές κριτικές από τον περασμένο χρόνο.

Το TripAdvisor κατηγορήθηκε από το Which? Travel, ότι δεν κατάφερε να σταματήσει μια πλημμύρα «ψεύτικων και ύποπτων» κριτικών, κυρίως σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία με την «τεχνητή ενίσχυση των αξιολογήσεων», βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις στις λίστες του ιστότοπου.
Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του TripAdvisor Stephen Kaufer, αναφέρει στον πρόλογο της Έκθεσης: “Κανένας άλλος δεν έχει μεγαλύτερο κίνητρο από ότι εμείς στο TripAdvisor, για να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία του περιεχομένου στην πλατφόρμα μας. Είναι ο πυρήνας της επιχείρησής μας, διότι αν οι άνθρωποι δεν βρουν το περιεχόμενό μας αξιόπιστο και χρήσιμο, δεν θα συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν. Οι επικρίσεις τρίτων βασίζονται συχνά σε “ανακριβή στοιχεία” και  η έκθεση έχει ως στόχο να καταδείξει την πολιτική διαφάνειας του ιστότοπου και τις συνεχείς προσπάθειες αποκλεισμού ψεύτικων κριτικών. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Αλλά προσπαθούμε συνεχώς να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τους ανθρώπους που προσπαθούν να καταχραστούν την πλατφόρμα μας  και πιστεύουμε ότι καμία άλλη πλατφόρμα ελέγχου δεν προστατεύει περισσότερο την ακεραιότητα του περιεχομένου τους από το TripAdvisor”.

Η Becky Foley, senior director of trust and safety στο TripAdvisor, δήλωσε τα εξής: “Η διασφάλιση ότι το TripAdvisor αποτελεί αξιόπιστη πλατφόρμα για τους χρήστες και τις  επιχειρήσεις, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Συνεχίσαμε εντατικά τις πρωτοποριακές μας προσπάθειες ανίχνευσης απάτης τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι μια καθημερινή μάχη και έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μας για να κερδίσουμε πλήρως τον αγώνα ενάντια στις ψεύτικες κριτικές. Εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε μόνο την δική μας ιστοσελίδα. Εφόσον άλλες πλατφόρμες ελέγχου δεν αναλαμβάνουν δράση, τότε οι απατεώνες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις και να εξαναγκάζουν τις μικρές επιχειρήσεις σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές. Είναι καιρός άλλες πλατφόρμες, όπως η Google και το Facebook, να ενταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος”.

Ολόκληρη η έκθεση, ΕΔΩ.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *