mitsis

Απεβίωσε ο Κώστας Μήτσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο ξενοδόχος, Κώστας Μήτσης, γνωστός και από την ενασχόλησή του με τις εκδόσεις και τον ελληνικό Τύπο.
Ένας από τους πιο γνωστούς και μεγάλους ξενοδόχους της χώρας, υπηρέτησε τον τουρισμό για δεκαετίες, μέσα από την αλυσίδα Mitsis Hotels.mitsi

Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα από όπου έφυγε την περίοδο του εμφυλίου για την Αθήνα.

Ξεκίνησε ως πωλητής ενδυμάτων και στη συνέχεια έφτιαξε το πλεκτήριο στο Γαλάτσι. Αργότερα μεταπήδησε στον τουρισμό δημιουργώντας 20 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα.

mitsisΠαράλληλα ασχολήθηκε με τον Τύπο, έχοντας στην ιδιοκτησία του τον “Αδέσμευτος Τύπος” και την “Βραδυνή”.

Αφήνει πίσω του δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Σταύρο, ο οποίος ασχολείται με τον όμιλο συνοδεύοντας τον πατέρα του σε όλες τις εκθέσεις και τις διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί ( σ.σ. με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή) την Τρίτη στην Αθήνα και η ταφή του στο χωριό του, στα Ιωάννινα, όπως επιθυμούσε.

Τα ξενοδοχεία

Ο όμιλος Μήτση διατηρεί 20 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Καμμένα Βούρλα και Ρόδο, ενώ σε δωμάτια βρίκεται μεταξύ των τριών πρώτων αλυσίδων στην χώρα. Συγκεκριμένα ο όμιλος Μήτση έχει τα εξής ξενοδοχεία: ΑΘΗΝΑ : Sofitel Athens Airport, ΚΕΡΚΥΡΑ : Roda Beach, ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Grand Serai, ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ : Galini Resort, ΚΡΗΤΗ : Laguna Resort, Rinela Beach, Serita Beach, ΚΩΣ: Blue Domes, Family Village, Norida Beach, Ramira Beach, Summer Palace, ΡΟΔΟΣ : Alila, Faliraki Beach, Grand Hotel, La Vita, Lindos Memories, Petit Palais, Rodos Maris, Rodos Village

Η ιστορία

Η ιστορία των ξενοδοχείων Mitsis είναι η ιστορία του ιδρυτή της αλυσίδας, του  Κωνσταντίνου Μήτση. Μια ιστορία μοναδική, γεμάτη αναζήτηση, πρόοδο, ανακαλύψεις, συγκινήσεις και μια συνεχή ανάγκη για δημιουργία. Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία 40 χρόνια.

Το ξεκίνημα

Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Στην μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο κ. Μήτσης καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στον 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα. Στους δρόμους της Αθήνας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό ο Κωνσταντίνος Μήτσης αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει την δική του επιχειρηματική πορεία.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία. Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική  απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

«Η σωστή κρίση, το ένστικτο και η τύχη» όταν συνδυάζονται «με την εργατικότητα και την τιμιότητα» δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία. Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία. Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στην φιλοξενία και τον τουρισμό.

Τα ξενοδοχεία

Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο κ. Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω. Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.

mitsisΤα ξενοδοχεία χτίζονται και δημιουργούνται έχοντας διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα διέπει τη λειτουργία τους: τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους μέσα από την ποιοτική διαμονή, τις προτάσεις για δραστηριότητες, τις άψογες εγκαταστάσεις, το προσεγμένο φαγητό πραγματώνοντας όλες τις διαστάσεις της πραγματικής ελληνικής φιλοξενίας.

«Στα ξενοδοχεία Mitsis ισχύει ο νόμος της συνεχούς προόδου» και ο κ. Μήτσης με το πρωτοποριακό του πνεύμα και μέσα από τα ταξίδια του ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο Ramira στην Κω συστήνει στον ελληνικό ξενοδοχειακό κόσμο ένα καινούργιο μοντέλο φιλοξενίας που μέχρι σήμερα εξελίσσεται μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες και καινούργιες προτάσεις για δραστηριότητες και γευστικές απολαύσεις.

«Τα πάντα θέλουν φροντίδα, καλή προαίρεση και προσοχή, οι επισκέπτες χρειάζονται περιποίηση», έλεγε ο Κ. Μήτσης, κουβαλώντας τη γνώση και την εμπειρία μιας επιτυχημένης πορείας ενός ανθρώπου που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή, στην υποδοχή των επισκεπτών των ξενοδοχείων και της Ελλάδας. Των ξενοδοχείων που σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

ΥΓ: Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *