johnson

Πιέσεις Johnson για άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων για τους Βρετανούς

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιπλέον πίεση για άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών στην Αμερική για τους Βρετανούς αναμένεται να ασκήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Joe Biden, στην Ουάσινγκτον.

Εάν η συνάντηση στεφθεί με επιτυχία, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλει η αμερικανική πλευρά στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να καταργηθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να αναλάβουν δράση με τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, όταν συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7, στην Κορνουάλη, τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μέχρι στιγμής ελάχιστα έχουν γίνει για τη διευκόλυνση των διατλαντικών ταξιδιών προς τις ΗΠΑ.

Αεροπορικές εταιρίες, όπως η British Airways και η Virgin Atlantic, ανυπομονούν να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε προσοδοφόρα δρομολόγια όπως το Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Οι αερομεταφορείς πιστεύουν ότι η απαγόρευση απέναντι στα ταξίδια, που επιβλήθηκε από την αμερικανική πλευρά, για πρώτη φορά πριν από 18 μήνες, θα μπορούσε να αρθεί τον Νοέμβριο, λίγο πριν τις γιορτές των Ευχαριστιών, ανοίγοντας τον δρόμο για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χαλάρωσε τους περιορισμούς απέναντι στους Αμερικανούς πολίτες στις αρχές Αυγούστου, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να εισέλθουν στη χώρας χωρίς καραντίνα. Περαιτέρω περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για εξέταση PCR, θα καταργηθούν για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι όταν εισέρχονται και εξέρχονται από την Αγγλία τον επόμενο μήνα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο πρωθυπουργός είδε την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, την Τρίτη, ως μια ευκαιρία να συζητήσει την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών. Ενώ, το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας & Ανάπτυξης (FCDO) ανέφερε για το ταξίδι του Boris Jonhson: “Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προτεραιότητες της G7 και την κλιματική αλλαγή εν όψει του COP26”.

Ο Johnson θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να θέσει τα ταξίδια Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ στην ευρύτερη ατζέντα της Ουάσινγκτον, σε συναντήσεις με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, Kamala Harris, και ηγέτες του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Nancy Pelosi και του Mitch McConnell.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε στην Telegraph: “Ο πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα για να επιτραπεί στους Βρετανούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι στις ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλοί οικογενειακοί δεσμοί, επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτες ταξιδεύουν συνήθως κάθε χρόνο στις ΗΠΑ”.

Υπενθυμίζεται ότι, σε μια κανονική χρονιά πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ετησίως, αλλά μόνο ένα κλάσμα αυτών των ταξιδιών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των αυστηρών περιορισμών των ΗΠΑ.

Μιλώντας για τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK, Tim Alderslade, δήλωσε στους Times: “Οι ΗΠΑ είναι μία από τις πιο απαραίτητες αγορές μας, αξίας δισεκατομμυρίων ετησίως, στο εμπόριο και τον τουρισμό. Οι εξαγωγές μας δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες όσο αυτή η βασική αεροπορική σύνδεση παραμένει κλειστή για τις βρετανικές εταιρίες και παροτρύνουμε και τις δύο κυβερνήσεις να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συμφωνίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.

Η νέα, Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Liz Truss, θα συμμετάσχει στο ταξίδι του Βρετανού πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, σηματοδοτώντας η επίσκεψή της στις ΗΠΑ το πρώτο της διεθνές ταξίδι στον νέο της ρόλο.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *