money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πιλοτική εφαρμογή για fast track αναγνώριση αφίξεων εμβολιασμένων στη Βρετανία, από BA, Virgin και Heathrow | Και από Αθήνα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η British Airways, η Virgin Atlantic και το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναπτύσσουν μια πιλοτική εφαρμογή ταυτοποίησης των εμβολιασμένων επιβατών στα αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι η άμεση και εύκολη πιστοποίηση των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών, που αφικνούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι εφικτή. Η πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία σε συγκεκριμένα δρομολόγια με προορισμό το Heathrow, ανάμεσα στα οποία είναι και η Αθήνα.

Το σύστημα μοιάζει με αυτό που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή στα εξερχόμενα ταξίδια, σε ορισμένες χώρες, και θα τεθεί σε ισχύ αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Η πιλοτική εφαρμογή  επιτρέπει στους εισερχόμενους ταξιδιώτες ,στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όλο τον κόσμο, να παρουσιάσουν το καθεστώς εμβολιασμού τους και οι αεροπορικές εταιρίες και το Heathrow αναμένεται να στηρίξουν τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για την κατάργηση της καραντίνας, για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της “πορτοκαλί” λίστας.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τα ταξίδια χωρίς καραντίνα από “πορτοκαλί” χώρες, μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, ενώ η νέα πολιτική αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής, οι πλήρως εμβολιασμένοι εθελοντές, που ταξιδεύουν σε επιλεγμένες πτήσεις από την Αθήνα, το Λος Άντζελες, το Μόντεγκο Μπέι και τη Νέα Υόρκη προς το Heathrow, θα παρουσιάζουν το αποδεικτικό του εμβολιασμού τους, με στόχο η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια θα μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, μειώνοντας τις πιέσεις στις αίθουσες μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσοι συμμετέχουν στο πιλοτικό σχέδιο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια λωρίδα αποκλειστικά για αφίξεις εμβολιασμένων ταξιδιωτών και οι πελάτες της British Airways θα έχουν πρόσβαση σε μειωμένη τιμή, για τα υποχρεωτικά τεστ Covid, κατά την άφιξη.

Όσοι λαμβάνουν μέρος στο πιλοτικό σχέδιο από “πορτοκαλί” χώρες θα συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τους τρέχοντες περιορισμούς και τα στοιχεία τους θα κοινοποιούνται ανώνυμα στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το συντομότερο δυνατό.

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα γίνονται αποδεκτά στην πιλοτική λειτουργία, περιλαμβάνουν την εφαρμογή NHS, την κάρτα CDC, ττο ψηφιακό πιστοποιητικό των ΗΠΑ και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ.

ksd PRIMAGEL
adv

Η British Airways θα υποστηρίξει την πιστοποίηση εμβολιασμού των πελατών της, μέσω της εφαρμογής VeriFLY και οι πελάτες της Virgin Atlantic θα μπορούν να επαληθεύσουν το πιστοποιητικό εμβολίου τους μέσω ενός νέου, ψηφιακού “εργαλείου”, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Delta Air Lines και υποστηρίζεται από την τεχνολογία TrustAssure ™.

Σύντομα, οι επιλογές των πελατών να αποδεικνύουν την κατάσταση εμβολιασμού τους θα επεκταθούν, συμπεριλαμβανομένου του IATA Travel Pass.

Μιλώντας για τη νέα πιλοτική εφαρμογή, ο Sean Doyle, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της British Airways, δήλωσε: “Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, να ξαναχτίσουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και να επανασυνδεθούμε με τους αγαπημένους μας. Βοηθάμε ήδη τους πελάτες μας να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους όταν ταξιδεύουν σε χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, που απαιτείται αυτό και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε και για την είσοδο στη Βρετανία, πολύ γρήγορα. Ανυπομονούμε να παρέχουμε τα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία θα επαληθεύεται η κατάσταση εμβολιασμού κάποιου ταξιδιώτη. Επίσης, ανυπομονούμε, η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της να κάνει τη χώρα να ανοίξει για τα διεθνή ταξίδια και πάλι”.

Από την πλευρά του, ο Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, πρόσθεσε: “Για να αποκομίσει τα οφέλη από την ηγετική θέση, που έχει παγκοσμίως, στο “μέτωπο” του εμβολιασμού, το Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα και να άρει το μέτρο της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, που φθάνουν από ‘πορτοκαλί’ χώρες, άμεσα, και όχι αργότερα από το εγχώριο άνοιγμα, στις 19 Ιουλίου. Το πιλοτικό μας σχέδιο σε επιλεγμένα δρομολόγια από τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, καταδεικνύει την ετοιμότητά μας ως βιομηχανία. Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τις αρχές για να διασφαλίσουμε την ομαλή εφαρμογή του, υποστηρίζοντας το άνοιγμα του διατλαντικού διαδρόμου, χωρίς το οποίο η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απώλειες 23 εκατομμύρια λίρες, καθημερινά”.

Σχολιάζοντας τη νέα, πιλοτική εφαρμογή, ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Heathrow, δήλωσε: “Αυτός ο πιλότος θα μας επιτρέψει να δείξουμε ότι οι έλεγχοι πριν από την αναχώρηση και την άφιξη της κατάστασης εμβολιασμού μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια κατά το check in, έτσι ώστε οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες να μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα, από τις 19 Ιουλίου. Εκτός από αυτό, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να σημειώσει πρόοδο στην επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *