Μοναδική πισίνα στον… ουρανό! (video)

PHOTO GALLERY ΔΙΕΘΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η πιο εντυπωσιακή πισίνα του κόσμου που καταργεί τους νόμους της βαρύτητας είναι γεγονός και βρίσκεται στην Ιταλία. Πρόκειται για την Sky Pool του Hotel Hubertus στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας, που φαίνεται να αιωρείται μεταξύ ουρανού και γης, με θέα στους Δολομίτες.

sky-pool-3Ένα ξενοδοχείο “κοντά στον ουρανό”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του, είναι το Hotel Hubertus που ανακαινίστηκε πρόσφατα και διακρίνεται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία: την… εναέρια πισίνα του!
Η περίφημη Sky Pool έχει 25 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος, ενώ το στοιχείο που τη διαφοροποιεί είναι ότι βρίσκεται 12 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης και διαθέτει ένα γυάλινο τμήμα στον πυθμένα, αλλά και γυάλινη πρόσοψη που δίνει στον κολυμβητή την αίσθηση ότι αιωρείται στο κενό μεταξύ ουρανού και γης!
sky-pool-5Η αρχιτεκτονική ομάδα της ΝΟΑ (Network of Architecture) σχεδίασε αυτή τη θερμαινόμενη (30° C) πισίνα με στόχο “να θολώσουμε τα φυσικά όρια δημιουργώντας ένα στοιχείο, που διαπλέκεται με το τοπίο, αντανακλώντας τα σύννεφα και πλαισιώνοντας την πανοραμική θέα”. Για να το επιτύχουν αυτό, στήριξαν την πισίνα σε κορμούς δέντρων, πρόσθεσαν τα γυάλινα μέρη σε στρατηγικά σημεία και επέλεξαν για τα πέτρινα τοιχία, χρώματα πανομοιότυπα με το φυσικό περιβάλλοντα χώρο, ώστε να κάνουν την πισίνα να φαίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου και να δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται στο… κενό, καταργώντας ουσιαστικά τους νόμους της βαρύτητας.

sky-poolsky-pool-2H Sky Pool είναι μία από τις συνολικά έξι εσωτερικές και εξωτερικές θερμαινόμενες πισίνες του Hotel Hubertus, που διαθέτει 16 αλπικές σουίτες, εστιατόριο, σαλόνι, μια ταράτσα στον ήλιο και φυσικά, spa.
To υπερσύγχρονο σαλέ ξενοδοχείο, που αποτελεί επίγειο παράδεισο για τους λάτρεις της πεζοπορίας, βρίσκεται στους πρόποδες του Kronplatz.

sky-pool

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *