portugal

Πιστοποιητικό Clean & Safe από την Πορτογαλία| Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πριν τον Ιούλιο, λένε οι ξενοδόχοι

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ
Με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Τουρισμού της Πορτογαλίας, καθιερώθηκε το πιστοποιητικό «Clean & Safe», για τουριστικές εγκαταστάσεις όλων των ειδών, που ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας, αναφορικά με τον κορωνοϊό. Ωστόσο η Ένωση Ξενοδόχων Πορτογαλίας προειδοποιεί ότι τα ξενοδοχεία της χώρας δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν πριν τον Ιούλιο.
Πιο αναλυτικά η Turismo de Portugal, σε μια εποχή προετοιμασίας για την ανάκαμψη του Τουρισμού που περιλαμβάνει τις τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών ψυχαγωγίας και ταξιδιωτικά γραφεία, που έχουν καταχωρηθεί στην Εθνική Αρχή Τουρισμού, δημιούργησε μια πιστοποίηση για να διακρίνει τις τουριστικές δραστηριότητες που διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις υγιεινής και καθαρισμού για την πρόληψη και τον έλεγχο του Covid-19 και άλλων πιθανών λοιμώξεων, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του τουρίστα στον προορισμό.
Αυτή η αναγνώριση ισχύει για ένα έτος, είναι δωρεάν και προαιρετική και απαιτεί την εφαρμογή ενός εσωτερικού πρωτοκόλλου σε εταιρείες που, σύμφωνα με τις συστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, διασφαλίζουν την απαραίτητη υγιεινή για την αποφυγή κινδύνων μετάδοσης και εγγυήσεων ασφαλείς διαδικασίες για τη λειτουργία τουριστικών δραστηριοτήτων.
Η σφραγίδα ” Clean & Safe ” διατίθεται στο Διαδίκτυο, από τις 24 Απριλίου, στις ψηφιακές πλατφόρμες του Turismo de Portugal: RNET (Εθνικό Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων), RNAAT (Εθνικό Μητρώο Τουριστικών Υπηρεσιών Τουριστικής Ψυχαγωγίας) και RNAVT (Εθνικό Μητρώο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Αντιπροσώπων) και θα συσχετίζεται πάντα με τον αριθμό εγγραφής της επιχείρησης.
Αφού οι εταιρείες έχουν υποβάλει δήλωση δέσμευσης , μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σφραγίδα “Clean & Safe“, στις εγκαταστάσεις τους και στις ψηφιακές τους πλατφόρμες.
Η Turismo de Portugal, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα διενεργήσει τυχαίους ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί.
primagel
adv

Με αυτό το μέτρο, η Εθνική Αρχή Τουρισμού σκοπεύει όχι μόνο να μεταδώσει στις εταιρείες πληροφορίες σχετικά με τα ελάχιστα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και καθαρισμού για εγκαταστάσεις, αλλά και να προωθήσει την Πορτογαλία ως ασφαλή προορισμό από την άποψη της φροντίδας για την εξάπλωση του ιού, με μια δράση συντονισμένη από μέρος όλων των εταιρειών του κλάδου και το οποίο σύντομα θα επεκταθεί σε άλλους τομείς δραστηριότητας σύμφωνα με πολλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Οι ξενοδόχοι
Από την πλευρά η Ένωση Ξενοδοχείων Πορτογαλίας, προειδοποιεί ότι”Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία πριν από τον Ιούλιο”.

Όπως αναφέρει, ο Raul Martins, πρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Ξενοδόχων (AHP), μέχρι τον Ιούνιο, η πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και “δεν θα υπάρξουν ξενοδοχεία για άνοιγμα τον Μάιο. Μπορεί να ανοίξουν κάποια τον Ιούλιο, και αν ανοίξει το 30%, θα είναι επίτευγμα».

portugal
ο κ. Raul Martins
Πρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Ξενοδόχων

Και συνεχίζει: “Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με την επανέναρξη των αεροπορικών μεταφορών, ενδέχεται να υπάρξει άνοιγμα και άλλων ξενοδοχείων. Την ημέρα που όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν ξανά όλες τις πτήσεις, κάτι που δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει, αυτό θα γίνει με το ένα τρίτο των ατόμων στα αεροπλάνα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει επίσης μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων στον τουρισμό και με ποσοστά πληρότητας ξενοδοχείων 25%, η λειτουργία τους δεν θα είναι κερδοφόρα. Αλλά για μικρά ξενοδοχεία, αγροτικό τουρισμό και τοπικά καταλύματα έξω από τις πόλεις, αναμένεται ότι μπορεί να υπάρξει υψηλότερη ζήτηση και αυτές οι μονάδες μπορεί να αρχίσουν να ανοίγουν τον Ιούνιο”,

Τα ξενοδοχεία πόλης, όπως της Λισαβόνας και του Πόρτο, θα είναι τα τελευταία που θα ανακάμψουν, επειδή οι άνθρωποι θα θέλουν να αποφύγουν αστικές περιοχές με περισσότερα πλήθη.

«Μέχρι να υπάρξει αεροπορική μεταφορά σε λογικό όγκο, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα ξενοδοχεία», καταλήγει ο Raul Martins, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε δυσκολία να κάνουμε προβλέψεις, βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας και δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να μειώνουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων”.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συναντήθηκε με επικεφαλείς αλυσίδων ξενοδοχείων, προτρέποντας να υπάρξουν κάποια «πειραματικά ανοίγματα» τον Ιούνιο.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προσπάθειας σταδιακής επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Συνομοσπονδία Τουρισμού της Πορτογαλίας (CTP), τις κύριες ξενοδοχειακές ενώσεις, την AHP και την  Ένωση Φιλοξενίας Πορτογαλίας (AHRESP).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *