Πλήγμα για τον επαρχιακό Τύπο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερώτηση κατέθεσαν 10 βουλευτές της Ν.Δ. για την επαπειλούμενη κατάργηση των κρατικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό τύπο.
Στην Ερώτηση τονίζεται ότι η δημοσίευση προκηρύξεων και διακηρύξεων συμβάλλει στη διαφάνεια και στο δημόσιο έλεγχο, ενώ αποτελεί και ένα ελάχιστο μέσο στήριξης του περιφερειακού τύπου.
Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι αν αποστερηθεί ο περιφερειακός τύπος το μοναδικό σταθερό έσοδο που έχει, αυτό θα οδηγήσει πολλές εφημερίδες σε κλείσιμο, θα χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν συνθήκες και προϋποθέσεις ελέγχου της ενημέρωσης στο χώρο των περιφερειακών ΜΜΕ.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Σταθάκης, σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δεσμευθεί ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των κρατικών δημοσιεύσεων.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση, πιθανώς, θεωρεί ως διαπλεκόμενες τις μικρές επαρχιακές εφημερίδες, που έχουν ως μόνο έσοδο τις δημοσιεύσεις και συμβάλλουν στην ενημέρωση και στη διαφάνεια.
Πριν από ένα χρόνο, με το άρθρο 152 στο Ν.4281/2014, καταφέραμε να διατηρηθούν οι κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό τύπο, όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Τι άλλαξε και η κυβέρνηση θέλει τώρα να καταργήσει αυτό το νόμο και να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις εφημερίδες της περιφέρειας και στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους;»

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *