«Πληγή» για τους Βρετανούς τουρίστες τα συναλλαγματικά έξοδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια πληρώνουν πολλά έξοδα σε κρυφές χρεώσεις, όταν πρόκειται να κάνουν συνάλλαγμα σε ξένα νομίσματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, υπάρχουν περίπου 8.000 πελάτες που έχουν επισημάνει δυσχέρειες στην αγορά συναλλάγματος, κάτι που είχε επισημανθεί από την κυβερνητική ερευνητική ομάδα.

Λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ήταν σε θέση να επιλέξουν την καλύτερη μεταξύ τεσσάρων αγορών συναλλάγματος χρησιμοποιώντας πληροφορίες προερχόμενες κυρίως από πηγές, όπως οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία και τα κέντρα συναλλάγματος.

Αυτό το εύρημα προέρχεται από την ανάλυση της ομάδας Behavioral Insights, γνωστής ως η «nudge unit» της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι προμηθευτές συναλλάγματος παρέχουν χρέωση ή προμήθεια καθώς και συναλλαγματική ισοτιμία. Τα περισσότερα από τα χρήματα που βγάζουν δεν προέρχονται από προμήθειες ή τέλη, αλλά προσφέροντας κακή συναλλαγματική ισοτιμία.

Η Elisabeth Costa, μέλος της κυβερνητικής ομάδας Behavioral Insights Team, δήλωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο χρεώνονται δισεκατομμύρια ετησίως σε κρυμμένα τέλη συναλλαγών συναλλάγματος. Διαπίστωσαν ότι η προσθήκη σαφέστερων πληροφοριών, ιδιαίτερα το συνολικό κόστος σε λίρες, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των καταναλωτών να εντοπίζουν την καλύτερη επιλογή.

Όταν εφαρμόστηκαν όλα τα κόστη και αποτυπώθηκαν σε ένα συνολικό ποσό σε λίρες, ο αριθμός των ατόμων που μπορούσε να διακρίνει την καλύτερη προσφορά αυξήθηκε στα 2/3 των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν συνηθίζεται να πληρώνουν με τιμές χονδρικής για το γάλα ή το τυρί. Είναι, λοιπόν, λογικό να περιμένουμε να πληρώσουμε τις τιμές χονδρικής για το ξένο νόμισμα;

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *