ledra

Πλήρης επιβεβαίωση για το Athens Ledra, ανοίγει το 2018, πιθανές και άλλες εξαγορές

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με ανακοίνωση στην εταιρική ιστοσελίδα της, η Hines, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του money-tourism.gr, για την εξαγορά του Athens Ledra Hotel, μέσω πλειστηριασμού. Ως γνωστόν ήμασταν οι πρώτοι που από την πρώτη στιγμή δημοσιεύσαμε, ότι η εταιρία «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είναι συμφερόντων του αμερικανικού κολοσσού.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση η «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι joint venture της Henderson Park, μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας επενδύσεων σε ακίνητα, και της διεθνούς εταιρείας ακινήτων Hines.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “…απέκτησαν (σ.σ. οι δύο εταιρίες) το Athens Ledra Hotel (πρώην Ledra Marriott) στο κέντρο της Αθήνας για € 33 εκατομμύρια. Το περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε σε δημοπρασία και αντιπροσωπεύει την πρώτη είσοδο στην ελληνική αγορά και για τις δύο εταιρείες. Το κεντρικό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας βρίσκεται στην Λεωφόρο Συγγρού 115, με 315 δωμάτια σε οκτώ ορόφους, καθώς και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και πισίνα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη”.

Δηλώσεις

Ο Nick Weber, ιδρυτικός εταίρος του Henderson Park, δήλωσε: “Το ξενοδοχείο Ledra έχει μια ισχυρή ιστορία και είναι ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Αθήνα, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία επανατοποθέτησης στην ξενοδοχειαή αγορά. Έχουμε ισχυρή προτεραιότητα για επενδύσεις σε ξενοδοχεία, όπως αποδεικνύεται από την απόκτηση του Le Méridien Etoile, του μεγαλύτερου ξενοδοχείου στο Παρίσι, στο τέλος του περασμένου έτους. Η συναλλαγή σηματοδοτεί επίσης την είσοδό μας στην Ελλάδα, μια αγορά στην οποία ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω εξαγορές και είναι η πρώτη μας συμφωνία με την Hines, έναν παγκοσμίως γνωστό επενδυτή ακινήτων, με τον οποίο είμαστε πολύ χαρούμενοι που εργαζόμαστε σε αυτό το συναρπαστικό έργο».

Ο κ. Lars Huber, Διευθύνων Σύμβουλος της Hines Europe, δήλωσε ότι “η Hines διερευνούσε ενεργά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα για αρκετό καιρό υπό την ηγεσία του επικεφαλής της χώρας, Πωλ Γομόπουλου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπαινουμε στην ελληνική αγορά, με το Ledra Hotel, στην πρώτη μας συναλλαγή μαζί με τον συνεργάτη μας Henderson Park. Πιστεύουμε ότι το περιουσιακό στοιχείο αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία επένδυσης και επανατοποθέτησης και προσβλέπουμε να προχωρήσουμε σε μια σημαντική ανακαίνιση του ξενοδοχείου, με σκοπό να ανοίξει ξανά τις πύλες του, με νέο εμπορικό σήμα, το επόμενο έτος”.

Η Henderson

Η Henderson Park είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Nick Weber. Το Henderson Park υποστηρίζεται από τρεις επενδυτές, το Stone Point Capital, το Kuwait Investment Authority και το Wafra Investment Advisory Group. Το Henderson Park έχει ιδρυθεί για να επενδύσει σε ευρωπαϊκά ακίνητα. Το Henderson Park θα επιδιώξει ευκαιρίες σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων εμπορικών ακινήτων. Η Henderson Park διευθύνεται από τον Nick Weber, ιδρυτικό εταίρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, ο οποίος έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ακίνητης περιουσίας  ( Mount Kellett Goldman Sachs, κ.λπ.).

Η Hines

O κολοσσιαίος αμερικανικός όμιλος Hines έχει επενδύσει ενεργά, αναπτύσσει και αποκτά ακίνητα στην Ευρώπη για περισσότερα από 20 χρόνια. Με έδρα το Λονδίνο, η Hines Europe έχει παρουσία σε 42 πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της εταιρίας περιλαμβάνει χαρτοφυλάκια προνομιούχων γραφείων, λιανικών, βιομηχανικών και οικιστικών ακινήτων.

Στο χαρτοφυλάκιό της διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα των 13,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων εμβληματικά ακίνητα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο, το Tour Carpe Diem στο Παρίσι, κ.λπ..

Παγκοσμίως

hinesΗ Hines είναι μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 1957, με παρουσία σε 189 πόλεις σε 20 χώρες και 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων των 48,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης καταπιστευματικών επενδύσεων και 48 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες τρίτων σε ακίνητα.

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Gerald Hines, στο Houston και αυτή τη στιγμή, έχει σε εξέλιξη 114 επενδυτικά projects, σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.205 ακίνητα, συνολικής έκτασης άνω των 390 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *