Thomas Cook

Πλήρωσε ξενοδοχεία ο Thomas Cook Σκανδιναβίας| Δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεχίστηκε την Παρασκευή, η ροή πληρωμών από τον Thomas Cook Σκανδιναβίας, ενώ την ίδια στιγμή, ακόμη δύο ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν για την εξαγορά της “πολύφερνης νύφης”, καθώς ο σκανδιναβικός βραχίοντας του πτωχευμένου ταξιδιωτικού κολοσσού, ήταν το πιο κερδοφόρο τμήμα του.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, πολλές ξενοδοχειακές εταιρίες στην Ελλάδα, χωρίς να είναι ωστόσο γνωστός ο αριθμός, είδαν στους λογαριασμούς τους, την εξόφληση για τα τιμολόγια Ιουλίου, τα οποία ως γνωστόν, όπως αποκάλυψε το money-tourism.gr, στις 6 Οκτωβρίου, η εταιρία δήλωσε αδυναμία πληρωμής και υποσχέθηκε την τακτοποίησή τους στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε είχε κατατεθεί σε αρκετούς ξενοδόχους, αλλά όχι σε όλους, κάποιο ποσό έναντι.

Παραμένουν βέβαια σε εκκρεμμότητα τα τιμολόγια του Αυγούστου, η εξόφληση των οποίων επίσης θα μετατεθεί κατά τι χρονικά, όπως επίσης και τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου και τρέχοντος μηνός.

thomas
money tourism copyright photo

Τότε σε επιστολή προς τους ξενοδόχους, ο εμπορικός διευθυντής Stefan Lincoln, αναφερόμενος στο πρόβλημα έγραψε ότι: «…Επί του παρόντος, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του Ομίλου TC, αντιμετωπίζουμε έκτακτα έξοδα για τα αεροσκάφη και άλλες λειτουργικές δαπάνες Για να διασφαλίσουμε τις δραστηριότητές μας, πρέπει να διαθέσουμε ένα ταμειακό απόθεμα για αυτές τις δαπάνες. Ως αποτέλεσμα αυτών των υψηλότερων μη προβλεπόμενων δαπανών και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να διατηρήσουμε την ισχυρή μας σχέση με τους πιστωτές και τους χρηματοοικονομικούς εταίρους μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία μας, πρέπει να αναβάλλουμε τις πληρωμές μας τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του μήνα. Οι πληρωμές από τις αρχές Οκτωβρίου θα πρέπει να μεταφερθούν στις 31 Οκτωβρίου. Ανησυχούμε για την ταλαιπωρία που μπορεί να σας προκαλέσει, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε την υποστήριξή σας, όπως πάντα».

Νέοι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά!!!

Για την εξαγορά του σκανδιναβικού tour operator, ο κ. Stefan Lincoln, σημείωνε στην επιστολή αυτή: “Σχεδιάζουμε μια γρήγορη διαδικασία πώλησης και επιδιώκουμε να έχουμε ένα νέο ιδιοκτήτη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μόλις έχουμε μια ενημέρωση για το μείζον αυτό θέμα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, με τις οποίες το money-tourism.gr,  μιλάει από την πρώτη στιγμή, παρακολουθώντας το θέμα, στην διαδικασία μετέχουν πλέον συνολικά τρεις ενδιαφερόμενοι.

FosunΕνώ αρχικά εμφανίστηκε το μεγάλο Fund Triton, το οποίο έχει επιδοθεί σε μια σειρά εξαγορών σε Ολλανδία, Δανία και Βέλγιο, και φάνταζε ως φαβορί, στην διαδικασία έχει εισέλθει Κινέζος επενδυτής, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι η Fosun, αλλά και ένας μη κατονομαζόμενος ακόμη ενδιαφερόμενος.

Μάλιστα ενώ πηγές προσκείμενες τόσο στον πωλητή, όσο και στον αγοραστή, επιβεβαίωναν ότι με την ολοκλήρωση του due dilligence θα προχωρούσε άμεσα η εξαγορά, τις τελευταίες ημέρες έχει υποχωρήσει η βεβαιότητα αυτή, χωρίς να είναι γνωστός ο λόγος, ενώ εμφανίστηκαν και οι άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, με την Fosun, εφόσον πρόκειται για τον έναν, να αποτελεί “ισχυρό παίκτη” και με σημαντική ρευστότητα.

Ως γνωστόν, όπως είχε γράψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το money-tourism.gr, στις 4 Ιουνίου, “το fund Triton πρόκειται να αποκτήσει τις τουριστικές δραστηριότητες της Corendon Holiday Group, μέσω της Sunweb Group (Sunweb), εταιρείας που αποκτήθηκε μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο από το μεγάλο επενδυτικό Fund. Οι tour operators Sunweb και Corendon, είναι οι δύο από τους τέσσερεις μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Ολλανδίας (οι άλλοι δύο είναι η TUI και ο Thomas Cook).

Η τελική συμφωνία υπόκειται ακόμη σε κανονιστικές εγκρίσεις και σε διαδικασίες διαβούλευσης με τους εργαζομένους, ενώ το τίμημα και οι όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν.

triotnΣημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το Triton Partners, υπέβαλε προσφορά για τις επιχειρήσεις του Thomas Cook στη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες περιλαμβάνουν εκδρομές και την αεροπορική εταιρεία στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία. Οι σκανδιναβικές δραστηριότητες του ομίλου υπό την επωνυμία Ving, Tjareborg και Spies, απασχολούν περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της Thomas Cook, με 21.000 εργαζόμενους.

Οι δύο εταιρίες έχουν μεγάλα προγράμματα για Ελλάδα.

Η Corendon

Η Corendon είναι ηγετική ομάδα ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Ιδρύθηκε το 2000, προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες διακοπών για περισσότερους από 750.000 πελάτες, με κύκλο εργασιών 515 εκατ. Ευρώ.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, το Triton,  θα συγχωνεύσει την Sunweb και την Corendon σε μια κοινή εταιρεία υπό την υποστήριξη του fund, εκμεταλλευόμενο την ενισχυμένη κλίμακα, την οικονομική ισχύ, την κουλτούρα καινοτομίας, μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση και τις θέσεις των αεροπορικών εταιρειών.

Corendon“Η αλυσίδα  ταξιδιών αλλάζει και η Corendon έχει αποδείξει ότι η θέση και το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι ανθεκτικά και κερδίζουν σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Το επιχειρηματικό DNA και η κοινή αποστολή τόσο της Sunweb όσο και της Corendon για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των διακοπών για τους πελάτες θα διασφαλίσουν, ότι θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη θέση μας, στην ευρωπαϊκή αγορά ταξιδίων. Ως ιδιοκτήτες προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να διατηρήσουμε τις κουλτούρες, τόσο της Corendon, όσο και της Sunweb, για να προσφέρουμε εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας. Ο συνδυασμός θα παράσχει επίσης μια ισχυρή πλατφόρμα για να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στην καινοτομία, τον αειφόρο τουρισμό και την ψηφιοποίηση, προσφέροντας υψηλή εμπειρία στους πελάτες μας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του μελλοντικού ταξιδιώτη “, δήλωσε ο Per Agebäck, Investment Advisory Professional, Sector Leader for Consumer Triton Funds και σύμβουλος του Triton Funds.

Η συμφωνία

Η συμφωνία μεταξύ της Sunweb και της Corendon περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της Corendon στην Ολλανδία και το Βέλγιο, τις δραστηριότητες back-office στην Τουρκία και την Corendon Dutch Airlines. Περιλαμβάνει επίσης τα εμπορικά σήματα Corendon’s Karin’s Choice, Maris Life, Stip και GOfun. Οι αεροπορικές εταιρείες στην Τουρκία και τη Μάλτα και τα ξενοδοχεία της Corendon Hotels & Resorts δεν αποτελούν μέρος της πώλησης.

Η Sunworld και η Corendon θα διατηρήσουν τα σημερινά εμπορικά σήματα και τις οργανωτικές δομές τους.

Η συγχώνευση των Sunweb και των εταιρειών Corendon Hotels & Resorts δεν αποτελεί μέρος της συναλλαγής.

“Η συγχώνευση των δύο εταιριών είναι ένα φυσικό και λογικό βήμα. Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Sunweb, όσο και η Corendon, κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά, ως ανταγωνιστές, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ταξιδιωτική βιομηχανία. Βασικός μοχλός για τη συνεχή ανάπτυξη δεν ήταν μόνο η ισχυρή προσφορά προϊόντων, αλλά και η ψηφιοποίηση των δύο εμπορικών σημάτων. Θα συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα εστιάζοντας στην επιλογή της καλύτερης τεχνολογίας και των διαδικασιών και στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε καινοτομίες για να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα σε έναν ολοένα και πιο ψηφιακό πρώτο κόσμο”, δήλωσε ο Gert de Caluwe, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunweb Group.

Δείτε, τις δηλώσεις του CEO Gert de Caluwe, ΕΔΩ.

Και οι δύο εταιρείες πωλούν κυρίως καλοκαιρινές διακοπές, κυρίως με απευθείας αεροπορική σύνδεση, ενώ οι κύριοι προορισμοί τους, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, αλληλοσυμπληρώνονται.

Το Sunweb Group

Το Sunweb Group είναι μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές ομάδες στην Ευρώπη. Αποτελεί την κινητήρια δύναμη πολλών εμπορικών σημάτων που λειτουργούν σε οκτώ διεθνείς αγορές: Κάτω Χώρες, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία.

Η Sunweb είναι η ναυαρχίδα της ομάδας. Η Sunweb είναι ένας καθαρός παίκτης online για πακέτα διακοπών προς προορισμούς για ήλιο και Xειμώνα. Η Sunweb Group απασχολεί περίπου 500 άτομα και αποστέλλει περισσότερους από 400 αντιπροσώπους σε διάφορους προορισμούς διακοπών για να υποστηρίξει τους πελάτες της με ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ.

To Sunweb Group έχει πανευρωπαϊκή ταυτότητα: έδρα στην Ολλανδία και την Ελβετία, ανάπτυξη λογισμικού και ιστοσελίδων στη Girona και διάφορα γραφεία πωλήσεων στην Ευρώπη.

Ο συνδυασμός μιας συγκεντρωτικής οργάνωσης, ενός μοναδικού portfolio ξενοδοχείων με απευθείας συμβόλαια, ενός μεγάλου αριθμού αεροπορικών θέσεων και ενός ισχυρού ψηφιακού online επιχειρησιακού μοντέλου, έχει οδηγήσει σε ένα εκατομμύριο ευχαριστημένους πελάτες για το Sunweb Group πέρυσι.

Ο όμιλος Sunweb αποκτήθηκε από την Triton Fund V τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Triton

Από την ίδρυσή της το 1997, η Triton έχει ιδρύσει  9 επενδυτικά funds, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις στους κλάδους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, των καταναλωτών και της υγείας. Τα funds Triton επενδύουν και στηρίζουν τη θετική εξέλιξη των μεσαίων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ευρώπη. Η Triton επιδιώκει να συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερων επιχειρήσεων μακροπρόθεσμα. Η Triton και τα στελέχη της επιθυμούν να είναι πράκτορες θετικής αλλαγής προς βιώσιμες επιχειρησιακές βελτιώσεις και ανάπτυξη.
Οι 38 εταιρείες που βρίσκονται σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της Triton έχουν πωλήσεις περίπου 14,9 δισ. Ευρώ και περίπου 72,000 εργαζόμενους”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *