exr

Στο 50% η δραστηριότητα των ξενοδοχείων στη Ρόδο τον Αύγουστο|Αισιοδοξία για το 2021

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο 50% κυμάνθηκε η δραστηριότητα των ξενοδοχείων  τον Αύγουστο στην Ρόδο, έναντι μόλις 25% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 172.500 αφίξεις τουριστών, και μαζί με τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα, εκτιμάται ότι θα κλείσει με 220.000 έως 230.000 αφίξεις, ήτοι το 50% του Αυγούστου 2019, που ήταν 470.000.

Όπως δηλώνει στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, “σε σχέση με άλλους μεγάλους προορισμούς που βασίζονται στον μαζικό Τουρισμό, όπως η Κύπρος, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, η Πορτογαλία, η Τυνησία, κ.λπ., η επίδοση που πετύχαμε στην Ρόδο, ήταν πάρα πολύ καλή”.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΞΡ, εκφράζει την αισιοδοξία της για το 2021, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “…Ο προορισμός μας, την φετινή δύσκολη χρονιά, απέδειξε ότι δικαίως ανήκει στους κορυφαίους της Μεσογείου. Μαζί με τους εργαζόμενούς μας, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους επιχειρηματίες, παρέχουμε υπηρεσίες με ιδιαίτερη αξία η οποία αναγνωρίζεται από τους πελάτες μας”.

Και τονίζει εμφατικά: “Οι φετινές επιδόσεις μας επιτρέπουν να απαιτήσουμε μια βιώσιμη Πιστωτική Πολιτική για το 2021 την οποία ήδη συστήσαμε στα Μέλη μας, και ήδη την έχουν υιοθετήσει περισσότερα από 100!»

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σε συνεδρίαση συνήλθαν σήμερα Πέμπτη 27η Αυγούστου 2020, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

To Δ.Σ. αποφάνθηκε:

«Η αποτίμηση των έως τώρα αφίξεων κρίνεται τόσο θετική ώστε να μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά 2021, έχοντας στο μυαλό μας ότι διανύουμε μια άνευ προηγουμένη κρίση με πρωτόγνωρες επιπτώσεις στον Τουρισμό.

Τον Ιούλιο καταφέραμε ποσοστό 25% της περσινής δραστηριότητας και για τον Αύγουστο με την υπάρχουσα δυναμική, η εκτίμηση φτάνει περίπου το 50% της περσινής.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται:

ksd
adv
  • Στo αποφασιστικό άνοιγμα ικανού αριθμού Ξενοδοχείων από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρόλο το μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο,
  • Στην άριστη εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων από τους εργαζόμενούς μας που επέδειξαν για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού τους,
  • Στη σημαντική συμβολή των covid-Ξενοδοχείων, που είχαν να διαχειριστούν μεν ελάχιστα κρούσματα, όμως η ύπαρξη τους ήταν και είναι καθοριστικής σημασίας και για τους Tour Operator και για τη στήριξη των ανοιχτών ξενοδοχειακών μονάδων, και για τη λειτουργία του προορισμού μας,
  • Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά και Β΄ βαθμού που συνέβαλε τα μέγιστα στον συντονισμό των ενεργειών, καθώς και με την πολύ γρήγορη διάθεση της νέας οδού, παράλληλης με τη γέφυρα του Ποταμού Μάκαρη στη θέση Χαράκι, ώστε να βοηθηθεί η μεγάλη επισκεψιμότητα στη Νότια Ρόδο,
  • Στην επικοινωνιακή διαχείριση που επιτεύχθηκε από την αποτελεσματική ομάδα που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από όλους τους φορείς.

Ο προορισμός μας, την φετινή δύσκολη χρονιά, απέδειξε ότι δικαίως ανήκει στους κορυφαίους της Μεσογείου. Μαζί με τους εργαζόμενούς μας, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους επιχειρηματίες, παρέχουμε υπηρεσίες με ιδιαίτερη αξία η οποία αναγνωρίζεται από τους πελάτες μας. Οι φετινές επιδόσεις μας επιτρέπουν να απαιτήσουμε μια βιώσιμη Πιστωτική Πολιτική για το 2021 την οποία ήδη συστήσαμε στα Μέλη μας, και ήδη την έχουν υιοθετήσει περισσότερα από 100!».

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της Ρόδου και η μεγαλύτερη Ένωση Ξενοδόχων της χώρας. Προσδοκά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του επισκέπτη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *