Ποδηλατικός Αγώνας-Σιρκουί για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 xρόνια από την ίδρυση της εταιρίας, η ANEK LINES, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΤΑΛΩΣ, έναν ξεχωριστό Ποδηλατικό Αγώνα – Σιρκουί, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά.

Ο αγώνας, που τιμής ένεκεν έφερε τον τίτλο “50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES”, είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι και έχει την έγκριση διεξαγωγής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η εκκίνηση του αγώνα, με τη συμμετοχή αθλητών από τα Χανιά, την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, εδόθη σε εορταστικό κλίμα, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες διέσχισαν τα Χανιά, τη Δημοτική Αγορά, τη Χαλέπα, το Ακρωτήρι, με τους ιστορικούς Τάφους των Βενιζέλων, για να καταλήξουν στο Λιμάνι της Σούδας, όπου και πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό σιρκουί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ποδηλάτες και θεατές “επιβιβάστηκαν” στο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου πραγματοποιήθηκε μία μικρή εκδήλωση, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, με “άρωμα” Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τους αθλητές που συμμετείχαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Σήμερα, γιορτάζουμε μια διαδρομή 50 χρόνων, ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε συνοδοιπόρους με τους οποίους μας ενώνει ο τόπος μας, η παράδοσή μας, αλλά και οράματα με κοινές αρχές. Σήμερα, για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ είναι μια μέρα χαράς, που πρωταγωνιστεί το αθλητικό ιδεώδες και η ευγενής άμιλλα. Σήμερα, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που φέρνει μπροστά την Κρήτη μας και αποτελεί πηγή αισιοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα”.

Ο πρόεδρος του ΤΑΛΩΣ, Γιάννης Κοπανάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά την ΑΝΕΚ για την πολυετή και ουσιαστική στήριξή της, στις δύσκολες προσπάθειες του ΤΑΛΩΣ, για την κατάκτηση της κορυφής και την εδραίωσή του σ’ αυτήν ανέφερε ότι “Χωρίς τη χορηγία μεταφοράς της ΑΝΕΚ οι ποδηλάτες του ΤΑΛΩΣ, καθώς και χιλιάδες άλλοι αθλητές του τόπου, δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στους εκτός Κρήτης αγώνες και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν & να κατακτήσουν τόσες διακρίσεις. Εδώ και μισό αιώνα η ενεργός συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES, δίνει ζωή και συμβάλει στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετεί και ιδίως της Κρήτης. Ο κ. Κοπανάκης έκλεισε ευχόμενος εξίσου δυναμική & καλοτάξιδη να είναι η πορεία της ΑΝΕΚ και για τα επόμενα 50 και πλέον έτη!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν και ένα πλούσιο γεύμα με νόστιμες κρητικές γεύσεις, για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστό παλμό στην εκδήλωση έδωσε ο Χορευτικός Σύλλογος “ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ”, ο οποίος με τους κρητικούς χορούς του, ξεσήκωσε τους παριστάμενους στο “Ελ. Βενιζέλος” και πρόσφερε μοναδικές στιγμές χαράς σε όλους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *