poeet
O πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γεώργιος Χότζογλου

ΠΟΕΕΤ: Τι θα γίνει με το δικαίωμα μονομερούς αίτησης από τους εργαζόμενους;

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην Αγγελική Νικολούλη “απειλεί” ότι θα προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), αναφορικά με την ερμηνευτική κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το δικαίωμα μονομερούς αίτησης από τους εργαζόμενους ή όχι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΕΤ, “Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι να ζητήσουμε την συνδρομή της γνωστής δημοσιογράφου για να εντοπίσουμε ένα (1) μήνα και 12 μέρες μετά τη ψήφιση της παράτασης των αναστολών συμβάσεων, την ερμηνευτική κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το δικαίωμα μονομερούς αίτησης από τους εργαζόμενους ή όχι .

Επειδή λοιπόν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το υπουργείο εργασίας και ο αρμόδιος υπουργός την έχει υπογράψει τότε κυριολεκτικά η τύχη της εν λόγω απόφασης ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

Οι ημερομηνίες όμως τρέχουν, οι 60 ημέρες που έχουν προθεσμία οι εργαζόμενοι να δηλώσουν την απόλυση τους για να μπουν στο ταμείο ανεργίας τελειώνουν και για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη την χώρα, να προβούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τοπικούς βουλευτές και φορείς, σε περιφερειάρχες και Δημάρχους, να καταθέσουν τις θέσεις μας, με μορφή υπομνήματος.

Η ομοσπονδία μας σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει την δράση μας από εδώ και πέρα!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ, εκδώστε την υπουργική απόφαση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”.

Και νέα ανακοίνωση

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΕΤ σημειώνει:

“Συναδέλφισσες – οι,

Η Ομοσπονδία μας όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα που έχει ξεσπάσει η κρίση της πανδημίας, προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να κερδίσει μέτρα πραγματικής στήριξης των εργαζομένων του κλάδου!

Πάντα ενημερώναμε και το ίδιο κάνουμε και τώρα πρώτοι για τις επαφές μας με τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς και τα αποτελέσματα αυτών!

Διαπιστώσατε όλοι πως μέσα στο Σαββατοκύριακο εκδόθηκε η ΚΥΑ που αποσαφηνίζει την παράταση των αναστολών σύμβασης και για τον μήνα Οκτώβριο από τους εργοδότες και μόνο, πράγμα που σημαίνει πως αναφέρεται μόνο σε επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας στον επισιτισμό και τον τουρισμό!

ksd ΠΟΕΕΤ
adv

Σε επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο εργασίας μας ειπώθηκε πως για τις μονομερείς αιτήσεις από εποχικά εργαζόμενους χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την συνέχιση των αναστολών συμβάσεων μονομερώς!

Σε αυτό το πλαίσιο ενημερωθήκαμε πως:

  • Οι εργαζόμενοι που όλο το καλοκαίρι έκαναν μονομερώς αίτηση αναστολής σύμβασης είτε γιατί η επιχείρηση που δούλευαν δεν άνοιξε καθόλου, ή άνοιξε αλλά δεν προσλήφθηκαν, θα συνεχίσουν κανονικά και τον μήνα Οκτώβριο.
  • Όσοι απολύθηκαν νωρίτερα λόγω κλεισίματος της επιχείρησης λόγω συνεπειών του covid και βγήκαν σε αναστολή σύμβασης θα συνεχίσουν τον Οκτώβρη κανονικά!
  • Οι συνάδελφοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (επισιτισμός) όσοι δούλεψαν θα μπουν με 50 ένσημα στο ταμείο ανεργίας αλλά κι αν ακόμη δεν τα έχουν συγκεντρώσει ειπώθηκε πως θα υπάρξει μέριμνα και με αυτούς
  • Δυστυχώς δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις γι αυτούς που είναι κοντά στο να λήξει η προθεσμία των 60 ημερών για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και δεν ήταν στο καθεστώς αναστολής! Εμείς λέμε σε αυτούς τους συναδέλφους να καταθέσουν άμεσα για ταμείο ανεργίας καθώς δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό (έγγραφη ενημέρωση ή σχέδιο νόμου).

Συναδέλφισσες – οι,

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ!

Δεν γίνεται κάθε μήνα να παρακαλάμε για επιδόματα της τάξεως των 534 ευρώ η 400 ευρώ!

Δεν δεχόμαστε με τίποτα να έχουμε φτάσει τέλη Οκτωβρίου και να μην ξέρουμε πως θα συντηρήσουμε τις οικογένειες μας τον χειμώνα.

Δεν γίνεται να ενημερωνόμαστε με φήμες και προθέσεις.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να προκηρύξει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία μας μαζί με τα εργατικά κέντρα στην περιφέρεια να διοργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις!

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΕΕΤ”.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΠΟΕΕΤ: Τι θα γίνει με το δικαίωμα μονομερούς αίτησης από τους εργαζόμενους;

  1. Τώρα έχουμε Νοέμβρη και δε ξέρω τι να κάνω η επιχείρησή μου δεν άνοιξε καθόλου και έκανα μονομερώς αίτηση για τα 534 μέχρι Σεπτεμβρη τώρα τι γίνεται;Με ένσημα τι γίνεται;

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *