money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες χώρες απαγόρευσαν τις πτήσεις προς την Βρετανία | TUI και easyJet σταματούν πτήσεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει τα αεροπορικά ταξίδια από και προς τη Βρετανία, αφού τμήματα της Αγγλίας μπήκαν σε lockdown, κατηγορίας 4, λόγω ενός νέου στελέχους του Covid-19 .

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία, η Αυστρία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία,  απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την  πίεση των νέων δεδομένων.

Οι Κάτω Χώρες έλαβαν πρώτες την απόφαση την Κυριακή (20 Δεκεμβρίου 2020) και η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2020.

Ώρες αργότερα το Βέλγιο ανέστειλε τις πτήσεις και διέκοψε τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις για τουλάχιστον 24 ώρες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο, πριν η Ιταλία και η Αυστρία ακολουθήσουν και αυτές.

Δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό θα ισχύει η απαγόρευση της Ιταλίας. Η Αυστρία δήλωσε ότι θα σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές της χώρας.

Η Γερμανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας ανέστειλαν αργότερα πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι απαγορεύσεις ισχύουν για 48 ώρες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η απαγόρευση για τις αφίξεις και αναχωρήσεις στη Βρετανία από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που επιδιώκουν να καταπολεμήσουν μια ταχύτερη εξάπλωση της του Covid-19 θα μπορούσε να κοστίσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια £. Η «συντηρητική» εκτίμηση καλύπτει χαμένες κρατήσεις, επιστροφές χρημάτων και κόστος κρίσης που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κατάστασης που επηρεάζει περίπου 250.000 εξερχόμενους και εισερχόμενους ταξιδιώτες έως την 1η Ιανουαρίου.

Εκείνοι που ανήκουν στην περιοχή της κατηγορίας 4 στη Βρετανία, έχουν απαγορευτεί να ταξιδεύουν, παρά μόνο για σημαντικούς λόγους και ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να «εξετάσουν προσεκτικά εάν πρέπει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό».

Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα που έχει απαγορεύσει τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που διέθεταν ταξιδιωτικό διάδρομο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, αρκετές χώρες εκτός Ευρώπης απαγόρευσαν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Κολομβία, το Κουβέιτ, το Χονγκ Κονγκ, η Σαουδική Αραβία, η Χιλή, το Μαρόκο, η Αργεντινή, κ.ά..

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι η ίδια μετάλλαξη του Covid που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εντοπιστεί στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία.

TUI και easyJet σταματούν πτήσεις

Η TUI έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις από το αεροδρόμιο του Λούτον έως τις 30 Δεκεμβρίου μετά την εισαγωγή αυστηρών περιορισμών για το Λονδίνο και μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Οι περιορισμοί της βαθμίδας 4 στη Βρετανία, θεσπίστηκαν τα μεσάνυχτα το Σάββατο και περιλαμβάνουν την απαγόρευση των διεθνών ταξιδιών εκτός εάν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Τα αεροδρόμια Luton και Heathrow εμπίπτουν στην περιοχή της κατηγορίας 4, αλλά το Gatwick παραμένει στην κατηγορία 2, όπως και το Uttlesford, το τμήμα του Essex που περιλαμβάνει το Stansted.

Σε δήλωση η TUI αναφέρει: «Μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εισαγάγει νέους περιορισμούς στο επίπεδο 4 στην Αγγλία, θα ακυρώσουμε τις πτήσεις μας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Λούτον από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Θα είμαστε σε άμεση επαφή με αυτούς τους πελάτες για να τους προσφέρουμε πλήρη επιστροφή χρημάτων ή την επιλογή τροποποίησης της κράτησής τους. Όλοι οι πελάτες που είναι σε περιοχές με επίπεδο 4 και αναμένεται να αναχωρήσουν τις επόμενες 14 ημέρες θα έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να τροποποιήσουν δωρεάν σε οποιαδήποτε ημερομηνία την κράτησή τους”.

Αντίστοιχα, η easyJet ανακοίνωσε τα εξής: «Η easyJet σκοπεύει να υλοποιήσει το τρέχον πρόγραμμά της τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή περιορισμών της βαθμίδας 4, η οποία περιλαμβάνει συμβουλές κατά των ταξιδιών στο εξωτερικό, καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι πελάτες ενδέχεται τώρα να χρειαστεί να αλλάξουν τις πτήσεις τους. Οι πελάτες που επηρεάζονται σε περιοχές της κατηγορίας 4 έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δωρεάν μια εναλλακτική πτήση, να λάβουν κουπόνι ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων. Αυτή η πολιτική ισχύει για οποιεσδήποτε πτήσεις έως τις 30 Δεκεμβρίου”. Αντίστοιχη δήλωση υπήρξε και από την easyJet Holidays.

ksd Βρετανία
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *