sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

Ποιες χώρες “προπορεύονται” στους εμβολιασμούς κατά Covid | ΠΙΝΑΚΑΣ

ΦΟΡΕΙΣ

Το Ισραήλ βρίσκεται στην πρωτοπορία των εμβολιασμών παγκοσμίως κατά Covid, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της 18ης Ιανουαρίου έχει εμβολιάσει 29,43 άτομα στα 100, του πληθυσμού του.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται δύο χώρες του αραβικού κόλπου, ΗΑΕ και Μπαχρέϊν με 19,93 και 8,32 αντίστοιχα και στην 4η θέση βρίσκεται η Αγγλία με 6,65.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση με 0,82 άτομα, ανά 100 άτομα πληθυσμού, κάτω από την Κύπρο και την Τουρκία, που βρίσκονται στην 9η και την 11η θέση αντίστοιχα. Ομοίως πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται και οι δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου, Ισπανία και Πορτογαλία που είναι παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί.

Σύμφωνα  δε με σημερινά στοιχεία το Ισραήλ έχει φθάσει στα 35,4 άτομα και η Ελλάδα στο 1.

vaccine covid Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στις αρχές Μαρτίου θα υπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες εμβολίων Covid, ώστε μέχρι τις αρχές του Καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι και το κρίσιμο ποσοστό για έξοδο από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΕ,  για πληθυσμό 450 εκατομμυρίων πολιτών έχουν εξασφαλιστεί 2,3 δισεκατομμύρια εμβόλια, αλλά παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα διανεμηθούν στα κράτη μέλη.

Ήδη έχουν χορηγηθεί 5 εκατομμύρια δόσεις και έχει εμβολιαστεί το 1,2 % του πληθυσμού.

Ο σχεδιασμός των εμβολιασμών και η αυστηρή επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων μπορεί να αποδειχτούν ο πλέον καταλυτικός παράγοντας στην προσπάθεια ανάκαμψης της Οικονομίας και το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας.

ksd Covid
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *